Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lackenhof: biztossá vált az alsó-ausztriai síterep jövője

2022.11.03. Bata Attila

A síterepet ideiglenesen üzemeltető alsó-ausztriai tartomány bejelentette, hogy mostantól hosszútávú támogatást nyújtanak a síterepnek. Ennek a bejelentésnek főleg az üzenete miatt van különös jelentősége.
Lackenhof am Ötscher tavalyi kálváriájáról sokat írtunk. Akkor a síterepet (és a szomszédos Hochkart) is tulajdonló vállalkozás nem látott fantáziát a nyereséges üzemeltetésben. Nem is akartak kinyitni az előző szezonra, de a tartomány közbelépett és felvásárolta a két síterületet. Ez nem egyedi eset, Alsó-Ausztria több helyi síterep tulajdonosa és üzemeltetője is.

Az akkori bejelentés arról, szólt, hogy a tartomány két évig (2023 októberéig) biztosítja a síterep fennmaradását, addig kell befektetőket vagy új tulajdonosokat találni. A tegnapi bejelentés kitolja ezt a két évet határozatlan időre. Az lifttársaság 20 alkalmazottjának kétéves szerződését is módosították határtalan idejűre. A bejelentés legfontosabb hozadéka, hogy a tartomány határozottan kiáll a helyi síelés és turizmus mellett, ezzel pozitív üzenetet küld a lehetséges befektetők felé.

Az elmúlt közel egy évben a helyiek komoly energiákat fektettek abba, hogy kitalálják, hogyan lehetne megmenteni a síterepet. Bár az új stratégia részletei még nem ismertek, és a befektetőkről sem lehet semmit sem tudni üzleti titokból, két irány biztosnak tűnik.

A régió turizmusának megújításához két feltételt kell teljesíteniük. A téli üzemmód mellett nagyobb hangsúlyt kell fektetni a négyévszakos üzemelésre, de a legfontosabb, a szálláskínálat minőségi és mennyiségi javítása.

A síterepen kb. 800 vendégágy található, és a célokban ennek majdnem a megduplázása, 1500 darab szerepel. A szállások minőségének javítása érdekében is tárgyalnak befektetőkkel. A hely „csapdája”, hogy sok a napi vendég, akik egy napra elmennek síelni, de nem alszanak ott. Jelentősen növelni kell az ottalvó vendégek számát.

Tavaly a síterepen 70 511 sínapot regisztráltak, amely növekedés az első „covidos” szezonhoz képest, de jelentősen elmarad a 2018/19-es szezon számától (108 170). A cél, hogy szezononként elérjék a 130 ezres számot.
Sínap: a látogatottság mérőszáma. Hány napot töltöttek a síelők síeléssel a szezonban? Pl. a napijegy 1 napot, a hatnapos bérlet 6 napot számít a szezon látogatottságában.
Szezonkezdetig még van idő, december 8-a a tervezett időpont. A síterep Hochkarral együtt még kivár a napijegyek és többnapos bérletek árának bejelentésével, amelyre a hónap végén kerülhet sor.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kirchenwirt csillagcsillagcsillag
A Gasthof Kirchenwirt egy alpesi panzió, a sípályáktól mindössze 400 méterre. A felvonókhoz ház elől induló ingyenes síbusszal is el lehet jutni és szinte a szállásig vissza lehet csúszni!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Familienpension Sonnenhof
Az 55 férőhelyes családi panzió a sífelvonótól 200, a település központjától 250 méterre található. Elhelyezés: 2,3,4,5,6 ágyas (1 és 2 légteres) összkomfortos, TV-s szobákban. Ellátás: félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.