Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar: csúcsforgalmat hozott a hét a síterepen

2023.12.30. Bata Attila

Szép idő, téli szünet, ünnepi időszak és még a pályák is havasak. Minden ideális ahhoz, hogy sokan látogassanak ki Hochkar síterepére, amely be is következett. Csütörtökön idei rekordot számoltak a kasszánál, azon a napon 4434-en váltottak bérletet.
Hochkar tegnap napsütésben
Hochkar tegnap napsütésben
A síterep tájékoztatása szerint a hegyen 80, a völgyben 60 cm vastag a hó és szinte az összes pálya (18,3 km a 19,2-ből) üzemel. A síterep szóvivője szerint a síelők nem bánják a napsütésben tapadóssá váló havat és a sorokat is elviselhetőnek tartják a lifteknél.
Ötscher tegnap
Ötscher tegnap
A csütörtöki forgalommal nagyon elégedett volt az alsó-ausztriai síterepeket üzemeltető társaság. Amíg Hochkaron 4434-en, addig a síterepeiken összesen 16 ezren váltottak jegyet, vagyis a síelők több mint a negyede Hochkarra tart. A többiek pl. Annaberg, Gemeindealpe Mitterbach, Mönichkirchen, Ötscher, Wexl Aréna és Semmering-Hirschenkogel pályáit látogatták.
Wexl Arena. A téli mellett a nyári programok is elérhetők
Wexl Arena. A téli mellett a nyári programok is elérhetők
Az üzemeltetők szerint Hochkar magassági fölénye egyértelmű az üzemeltetésben. Az enyhe idő jobban látszik Ötscher pályáin, ahol a 10 pályából csak 6 üzemelt.

A régió pályái az időjárásnak megfelelő állapotban található, tehát reggel még kemény, aztán később megolvadó pályákra kell számítani. A fent említett síterepek üzemelnek, azonban Jauerling és Maiszinken az utóbbi napokban hóhiány miatt kénytelen volt bezárni.
KOMMENTEK
magnum56 | 2023.12.31. 07:05
"a napsütésben tapadóssá váló havat és a sorokat is leviselhetőnek tartják a lifteknél."
Nincs itt valami elírva? Talán levizelhetőt akartál írni? ;-)
(Csak vicc vót.)
WAndrea | 2023.12.31. 10:31
Javítottam az elírást, köszi az észrevételt!
BÚÉK!
magnum56 | 2023.12.31. 12:56
Bocsi, csak a szilveszteri hangulat.
BÚÉK mindenkinek!

Szállástippek
AKCIÓ
Alpengasthof Fernblick
Családi vezetésű egyszerű panzió és étterem közvetlenül a 7-es sípálya és a "Panoramabahn" ülőlift mellett. Szobának többségéből gyönyörű kilátás nyílik a sípályákra és a környékre. Ellátás: reggeli vagy félpanzió. Ingyenes wifi!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sonnenhof Hechtl
A 12 szobás Sonnenhof Hechtl 200 m-re található a völgyből induló 4-üléses Sonnenbahn ülőlifttől, a parkoló túloldalán. A szálló neve a déli, napos fekvéséből és kényelmes napozóteraszából ered. Ingyenes wifi, szauna és infrakabin!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ofnerhof - Familie Gruber
Családi Biogazdaság a megújult St.Corona/Unternbergi síiskolától 150 méterre, Mönichkirchen-Marienseetől 9 km-re. Gyermekek részére: játszószoba és játszótér. Ellátás: háztáji termékek reggelire.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.