Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hochkar: hétvégékre csak a neten árulnak síbérletet

2022.01.12. | Szerző: Bata Attila
Az ismertebb alsó-ausztriai síterepeken megváltozik a bérletvásárlás menete szombattól. Ezentúl a hétvégi időpontokra, ünnepnapokra, illetve a síszünet alatt csak az interneten lehet síbérleteket venni, a kasszáknál nem árulnak.
© Niederösterreich-Werbung/Andreas Jakwerth
h i r d e t é s
A koronavírus, azon belül is az omikron-változat terjedésével indokolták a helyi turisztikai vezetők a döntést, amelyet először a mostani hétvégén vezetnek be és egészen a szezon végéig alkalmaznak. Ennek értemében a régió hat síterepén (Hochkar, Lackenhof, Annaberg, Mönichkirchen, St. Corona am Wechsel és Semmering-Hirschenkogel) csak online árusítanak bérleteket.

A döntésben a járványügyi helyzet mellett a tavalyi tapasztalatok is közrejátszottak, akkor a síelők jól fogadták ezt a vásárlási lehetőséget. Az idén eddig 160 ezer síbérletet értékesítettek Alsó-Ausztriában, ennek kb. harmadát az interneten. A tavalyi szezonban a bérletek 100%-át adták el online.

Ne felejtsük el, Ausztriában csak a beoltottak és a betegségből felépültek vásárolhatnak síbérletet. Ez a 2G-szabály, amelynek megfelelő igazolást az internetes vásárlásnál is "virtuálisan csatolni" kell a bérlethez.

A rendelkezést egyik célja a kassza előtti tömegjelenetek elkerülése, azonban arra is alkalmas lesz, hogy szabályozni tudják az eladott bérletek mennyiségét egy adott napon.

Az összes alsó-ausztriai síterep egy létszámlimitet állított fel, kevesebb síelőt fogadnak. Kisebb tömeg egyben kevesebb várakozást is jelent a lifteknél. Zsúfolt napokon már előfordult, hogy a szezonbérletesek és napijegyesek száma meghaladta ezt a limitet és többen nem jutottak be.

Ezzel a rendszerrel könnyebben szabályozható a létszám. A szezonbérleteseket nem érinti a korlátozás, a fennmaradó szabad helyeket osztják szét a napijegyesek között.

Ezek alapján már a mostani hétvégétől (január 15-től) kötelező az internetes vásárlás, de ne felejtsük el, hogy Alsó-Ausztriában és a többi Bécshez közeli tartományban február 5. és 27. között tart az osztrák iskolai síszünet, amikor zsúfoltabbak lesznek a pályák és szinten csak az interneten lehet bérlethez jutni.

Hochar bejelentette, hogy hétfő óta az összes liften és előtte a sorokban kötelező az FFP2-es maszk viselete!
Mostantól minden liften kötelező a maszk! Fotó: Hochkar
2022.01.12. 08:42:33 RM
Teljesen jól működött az online jegyvásárlás decemberben, ha volt korábbi kártya amire rá lehetett tölteni a bérletet. Ha viszont visszaigazoló e-maillel váltotta ki valaki a kártyát, akkor hosszú sorállásba is be lehetett futni + voltak a reklamálok, akiknél a fizetés után megszakadt a folyamat és próbálták visszaigazoló mail nélkül megkapni a bérletet. No az nem ment ... Ilyenkor valamikor majd visszautalják az összeget.

Szumma: legjobb úgy venni online, ha van nálatok kártya, amire rá is töltitek ...
2022.01.12. 10:49:20 Gargamel
Mosolyogva veszem az útirányt Szlovénia felé.
2022.01.12. 11:06:45 Peer_G
@Gargamel

Valahogy én is így érzem. Egyébként is szerettem volna már jobban felfedezni a szlovén pályákat. Most az osztrákok egy kicsit motiválnak is erre.
2022.01.12. 12:49:17 czepi
Gargamel 100%-ban támogatom. Ott elég egy negatív PCR vagy antigén teszt is ahhoz, hogy a szenvedélynek hódolhasson az ember.
2022.01.12. 14:35:53 skioutlet
@Gargamel
+1
2022.01.12. 17:35:44 sazsolti
RM

Milyen korábbi kártyáról van szó???
2022.01.12. 17:45:22 Bata Attila | sielok.hu
valószínűleg skidata, amire csak töltenek kell a pénzt. Nem adtad le a síelés végén a bérletet, és nem kaptad vissza a kauciót. A megmaradt bérlet másol is jó.
2022.01.13. 00:53:32 bbhun2000
Ha nincs kártyám korábbról, akkor , hogy jutok többnapos bérlethez? Semmering Stuhleck érdekelne.
2022.01.13. 00:57:18 Bata Attila | sielok.hu
A pénztár nyitva lesz, ott jegyet nem lehet venni, de a netes vásárlásokat kiadják Hochkaron. Sok síterepen automaták is vannak, amelyek kiadják a neten vásárolt jegyet. Ha nincs, akkor a pénztár Stuhlecken is.
2022.01.13. 21:42:09 D.Vali
Gargamel : " Mosolyogva veszem az útirányt Szlovénia felé."

Nehogy aztán az arcodra fagyon majd a mosoly.

Nézd a jobb, szlovén - szerb - bosnyák - horvát sípályákon a webkamerákat, és aludj még rá néhányat.
A Balkánon a sok keleti ..kínai..+ egyéb oltás miatt "bezárva" lettek a síelők...
Nem feltétlen kell Bécs közelében síelni, pl :Klipitztörl, Koralpe.. már jó alternatíva lehet.
2022.01.15. 19:14:35 bkorompay
Most próbálom előre megvenni a jegyeket a következő hétvégére Hochkarra. 5 fős család esetén jelentősebb összegről van szó. Persze az egész összeget rögtön levenné a kártyámról a rendszer. Mi van akkor, ha mégsem tudunk elutazni (pl. valaki beteg lesz), akkor visszafizetik az összeget? Ez persze sehol nem derül ki a honlapon. A Covid-19 tudnivalókat tartalmazó oldaluk csak németül olvasható, és amennyire értem, erről nem is írnak. Elég visszataszító rendszer.
Tud erről valaki többet?
2022.01.17. 20:37:42 Kriszti76
Semmering-Hirschenkogel 2021.01.15.-én a helyszínen is tudtuk jegyet venni. Előtte azért odatelefonáltam, menjünk nyugodtan, csak menjünk. Örültek, hogy megy vki egyáltalán. A greenpassnál inkább csak a gyerekek születési évét néztek, azt is a jegyárak miatt.
2022.01.18. 13:47:56 Tojgli
Na remek, mi a kinnti síszünet alatt tervezünk hochkarra, szóval akkor jól sejtem, hogy ha megvan a dátum, akkor online meg KELL venni a bérleteket amint lehet, hogy el ne fogyjon, és személyes infókat meg kell adni, kiskorúnál igazolványt feltölteni a jogosultság igazolásához... eddig ok...
Aztán hogyan tovább? Érkezéskor a szerpentin elején vagy vagy fennt a pénztárnál meg szépen kiváltjuk a kis kártyáinkat? az automata vagy személyzet? ki ellenőriz a greenpasst hozzá?

Azt láttam, hogy ha van kártyád akkor a neten a 2g igazolással is össze lehet kötni ,de ha helyben veszem át, akkor gondolom mégiscsak a pénztárban fogják intézni nem?

bkorompay: jogos, sajna a lemondásra én se találtam érthető infót... a többit is elég nehezen bogarásztam ki... és még mindig nem egyértelmű nekem se minden... :(
2022.01.25. 14:21:45 bkorompay
Az elmúlt hétvégén síeltünk Hochkaron, minden úgy működött, ahogy a cikkben írták.
3-4 nappal előre megvettük a bérleteket (annak tudatában, ha mégsem mennénk akkor bukjuk az egész kifizetett összeget!). Kaptam egy 'vouchert' emailben, amit a pénztárnál bemutattam, és mellé a nemzetközi covid oltási igazolásokat. A kettőt párosítva adják ki a bérletet fent a kasszáknál. Lent a kapuknál semmi nem volt. Igaz alig síeltek a 3 nap alatt, mert szél+hóvihar volt 2 napig. Hétfőn tovább csökkent a létszám.
Sajnos az időjárás miatt csak néhány lift járt.
Osztrákok nem síeltek, csak néhány magyar csapat, kb. 20 autó állt a parkolókban összesen.
Mi szülők 2 szputnyik +1 pfizer oltással mentünk. Határon semmit nem néztek, csak rákérdeztek, hogy van-e 3 oltásunk. Kb. 30p torlódást okozott ez péntek délután.
Nálunk volt a 3. oltásunk nemzetközi igazolása nyomtatva, a green pass a telefonon zöldre élesítve. Ez mindenhol elég volt.
Az is működött, hogy meglévő kártyára online megvettem egy egynapos jegyet, majd az eeszt-ből letöltött nemzetközi covid igazolást párosítva vele aktiválni is tudtam.
Bátran menjen mindenki, aki elfogadja ezeket a feltételeket, szuper hó van most ott!
2022.01.25. 14:42:22 Tojgli
Köszi, már mi is megvettük, de csak február közepén megyünk! Bár a leiratban az szerelept, hogy az alpen aljában kell gépből átvenni és majd fennt pénztárban élesíteni, de akkor ez így nopara akkor is ha lennt nem lesz semmi! (és igen, webkamerák alapján baromi kevesen vannak...)
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »