Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar, Lackenhof: tervezett nyitás december 7-én

2012.12.02. Bata Attila

Hochkar, Lackenhof: tervezett nyitás december 7-én Megérkezett a havazás, ha nem is hatalmas méretekben, de legalább hideg lett és lassan beindíthatták a hóágyúikat az alsó-ausztriai síterepek is. A határhoz közeli ismertebb síterepeken úgy számolnak, hogy a következő hétvégén már beindítják a lifteket és kezdődhet a szezon!
A jelenlegi tervek szerint a két legismertebb síterep, Hochkar és Lackenhof december 7-én megnyitja kapuit. Az üzemelő pályák és liftek száma még természetesen kérdéses, sok függ a következő napok időjárásától és a hóágyúzás hatékonyságától, de nyitás mindenképpen lesz, ez már biztosnak látszik.

Egy kevésbé ismert közeli helyen, Jauerling síterepén szinte 24 órában mennek a hóágyúk, és valószínűleg ez a továbbiakban is így marad, amely azt jelenti, hogy itt is nyitnak pénteken, jobban mondva péntek este, egy villanyfényes síeléssel.

Egy nappal később, szombaton nyit Semmering alsó-ausztriai oldala, Hirschenkogel (Zauberberg). Előreláthatóan ezen a napon lehet először síelni Mönichkirchen, Annaberg és Gemeindealpe terepein is.

Nem lehet még biztosat mondani St. Corona, Puchberg, valamint a Waldviertel régió síterepeinek nyitásairól, itt nehéz megmondani, mikor találunk síelésre alkalmas hóviszonyokat.

Az idei szezonban nagyon sok hír jelent meg a bajbajutott alsó-ausztriai síterepekről. A szomszédos öt régió összefogott és megmentették a korábbi üzemeltető által hátrahagyott Königsberg síterepét. Az összefogás sikeresnek mondható, hiszen a hat lifttel rendelkező síterepet nem kell idén bezárni. Nem ennyire jó a helyzet az apró Josefsberg síterepén, ahol idén biztosan nem nyitnak ki.

KOMMENTEK
kócos | 2012.12.03. 07:41
Örömmel olvastam a tájékoztatódat.A JAUerling síterep megkeresése hasonló élvezetet okozott:
Pistenname: Iriswiese
L = leicht befahrbar auch für ungeübte Skifahrer

Pistenlänge: ca. 500m
Breite: 50-60m
Durchschnittliche Hangneigung 18%, steilste Neigung 25%
Seehöhe: Talstation: 825m, Bergstation: 956m ü.M.
sajnos a WEB-kamera képét nem tudtam átmásolni.

Szállástippek
Familienpension Sonnenhof
Az 55 férőhelyes családi panzió a sífelvonótól 200, a település központjától 250 méterre található. Elhelyezés: 2,3,4,5,6 ágyas (1 és 2 légteres) összkomfortos, TV-s szobákban. Ellátás: félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension zur Post
A panzió a 4 személyes "B" jelzésű ülőlifttől, valamint település központjától és a sífelvonótól 250 méterre található. Elhelyezés 2, 3 és 4 ágyas szobákban lehetséges, melyek mindegyike TV-vel felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.