Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégi nyitás: Hochkar, Stuhleck és Niederalpl!

2009.12.10. Bata Attila

A múlt hétvégén még messzebb kellett autózni Ausztriában egy kis síelésért, ezen a héten már a közelebbi síterepek is kinyitnak, igaz, csak néhány pályával. Abban reménykedhetünk, hogy a jövő hét elejére megérkező nagyon hideg levegő a pályák állapotában is pozitív változást hozhat.
Niederalpl
A közelben található terepek közül az alsó-ausztriai Hochkar már pénteken kinyit. Sajnos a hóágyúzás csak két pályát (az 1-es és 2-es pályákat) tett alkalmassá a síelésre. Pénteken két négyszemélyes lift fog közlekedni. A 15 éven aluliak ingyen síelhetnek, a felnőttek pedig a gyermekjegy áráért, vagyis 15,50 euróért.

Semmering egyik terepén, Stuhlecken szintén nyitnak. Itt szombaton kezdődik a szezon, a Steinbachalm és a Weißenelf liftek fognak közlekedni. A hagyományos szezonnyitó bulit is megtartják szombaton, ’lokális’ hírességek részvételével.

A remek kis mikroklímájáról is ismert Niederalpl síterepe, most ugyan még kénytelen a hóágyúkra támaszkodni, de így is sikerül beindítani a szezont a négyüléses lifttel, valamint a Waldrand húzólifttel. A síterep üzemeltetője elmondta, hogy nagyon várják a beharangozott télies időt, és felkészültek a hó fogadására. Elmondásuk szerint már 20 cm természetes hóból jó pályát tudnak csinálni, és ha a havazás megengedi, akkor az összes pályát folyamatosan megnyitják a jövő héten.

Ez volt a hétvége várható sikertörténete, és akkor nézzük azokat a terepeket, ahonnan csak negatív híreket kaptunk. Hiába kezdték meg a hóágyúzást Lackenhof am Ötscher síterepén még december elején, mondhatni, bölcsen úgy döntöttek, hogy december 19-re halasztják a nyitást. Brunnalm síterepének vezetője is kizárta, hogy ezen a héten meg tudnának nyitni.

Mariazell nem úgy néz ki, hogy megkezdődhet a szezon a hétvégén, de hát ezen a környéken történtek már csodák, ahogy az üzemeltetők fogalmaztak, a reményt még nem adták fel.

A másik semmeringi pálya, Hirschenkogel, biztosan zárva marad a hétvégén, itt valószínűleg december 16-án, szerdán, kezdődhet meg a szezon. Lammeralm azt tervezi, hogy a következő hét közepén egy próbanapot tartanak, és ha minden stimmel, akkor a következő hétvégén itt is kinyitnak. Szintén zárva tart még honlapunk egyik legbiztosabb ajándék síbérlet forrása, Aflenzer Bürgeralm is. Mivel itt nincsenek hóágyúk, a szezonkezdetről kizárólag a természet dönt.
KOMMENTEK

Szállástippek
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel am Semmering csillagcsillagcsillag
Semmering - Zauberberg sípályái mellett, Stuhlecktől pedig kb. 6 km-re található ez a 3 csillagos szálloda. Wellness: medence, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.