Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hétvégi nyitás: Hochkar, Stuhleck és Niederalpl!

2009.12.10. | Szerző: Bata Attila
Hétvégi nyitás: Hochkar, Stuhleck és Niederalpl! A múlt hétvégén még messzebb kellett autózni Ausztriában egy kis síelésért, ezen a héten már a közelebbi síterepek is kinyitnak, igaz, csak néhány pályával. Abban reménykedhetünk, hogy a jövő hét elejére megérkező nagyon hideg levegő a pályák állapotában is pozitív változást hozhat.
A közelben található terepek közül az alsó-ausztriai Hochkar már pénteken kinyit. Sajnos a hóágyúzás csak két pályát (az 1-es és 2-es pályákat) tett alkalmassá a síelésre. Pénteken két négyszemélyes lift fog közlekedni. A 15 éven aluliak ingyen síelhetnek, a felnőttek pedig a gyermekjegy áráért, vagyis 15,50 euróért.

Semmering egyik terepén, Stuhlecken szintén nyitnak. Itt szombaton kezdődik a szezon, a Steinbachalm és a Weißenelf liftek fognak közlekedni. A hagyományos szezonnyitó bulit is megtartják szombaton, ’lokális’ hírességek részvételével.

A remek kis mikroklímájáról is ismert Niederalpl síterepe, most ugyan még kénytelen a hóágyúkra támaszkodni, de így is sikerül beindítani a szezont a négyüléses lifttel, valamint a Waldrand húzólifttel. A síterep üzemeltetője elmondta, hogy nagyon várják a beharangozott télies időt, és felkészültek a hó fogadására. Elmondásuk szerint már 20 cm természetes hóból jó pályát tudnak csinálni, és ha a havazás megengedi, akkor az összes pályát folyamatosan megnyitják a jövő héten.

Ez volt a hétvége várható sikertörténete, és akkor nézzük azokat a terepeket, ahonnan csak negatív híreket kaptunk. Hiába kezdték meg a hóágyúzást Lackenhof am Ötscher síterepén még december elején, mondhatni, bölcsen úgy döntöttek, hogy december 19-re halasztják a nyitást. Brunnalm síterepének vezetője is kizárta, hogy ezen a héten meg tudnának nyitni.

Mariazell nem úgy néz ki, hogy megkezdődhet a szezon a hétvégén, de hát ezen a környéken történtek már csodák, ahogy az üzemeltetők fogalmaztak, a reményt még nem adták fel.

A másik semmeringi pálya, Hirschenkogel, biztosan zárva marad a hétvégén, itt valószínűleg december 16-án, szerdán, kezdődhet meg a szezon. Lammeralm azt tervezi, hogy a következő hét közepén egy próbanapot tartanak, és ha minden stimmel, akkor a következő hétvégén itt is kinyitnak. Szintén zárva tart még honlapunk egyik legbiztosabb ajándék síbérlet forrása, Aflenzer Bürgeralm is. Mivel itt nincsenek hóágyúk, a szezonkezdetről kizárólag a természet dönt.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »