Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar, Semmering: szezonkezdet a határhoz közel

2023.12.08. Bata Attila

Eddig nem lehet panaszunk az idei télre, különösen Ausztriában, ahol a síterepek nagy része nagyszerű hóviszonyok között indította a szezont. Újabb síterepek a mostani hétvégén indítják be először a sílifteket. Nézzük szét mi a helyzet a „magyaros” síterepek tekintetében, különösen a határ közelében.
Stuhleck webkamera tegnapról
Stuhleck webkamera tegnapról
Az alsó-ausztriai Hochkar már a múlt hétvégén beindított néhány síliftet, de ezen a héten, hétköznap zárva tartottak. Mától megváltozik a helyzet. Újra indulnak a sífelvonók, de most már a szezon végéig naponta üzemelnek. Az alsó-ausztriai síterepeken már tavaly is a rugalmas árképzést alkalmazták, amely az üzemeltetők elmondása szerint azt jelenti, hogy minden este átszámolják az árakat és lehetséges, hogy másnapra már más áron lehet foglalni. Interneten amúgy is érdemesebb síbérletet vásárolni, a legtöbb alsó-ausztriai síterep pl. Hochkar, Ötscher vagy Annaberg 15%-os kedvezményt ad, Semmering pedig 10%-ot.
Hochkar tegnap
Hochkar tegnap
Ezzel együtt a tartomány célja, hogy Alsó-Ausztriában osztrák szinten a legalacsonyabb árakon tartsák a síbérleteket. Az internetes vásárlás további 15%-os kedvezmény biztosít, amennyiben az indulás előtt jóval korábban veszik meg a bérletet.

A síelés pedig már a múlt hétvégén is beindult. A már említett Hochkar mellett a „kicsik” is beindítottak egy-két liftet. Nagyon rég nem voltak ilyen szuper körülmények, a legtöbb síterepen 30-40 cm természetes hóval tudtak gazdálkodni. Az elmúlt hétvégén már lehetett síelni Maiszinken, Königsberglifte és Jauerling pályáin is.
Stuhleck tegnap. Az időjárás nem mindig volt kegyes.
Stuhleck tegnap. Az időjárás nem mindig volt kegyes.
Bár nem Alsó-Ausztria, hanem már Stájerország, hiszen Stuhleck pályái itt találhatóak, ahol szerdán kezdődött meg a szezon. Az első napon 7 pálya üzemelt, ahol 50-70 cm vastag havat ígértek az üzemeltetők. Három ülőliftet (Weißenelfbahn, Steinbachalmbahn és a Stuhleckbahn) indítottak be, de hétvégére már a Schieferwiese húzóliftek is üzemelnek, a következő hétre pedig újabb ülőlift (Promibahn), illetve húzólift (Familienlift) beindítása van tervben.

Tegnap Semmering alsó-ausztriai részén, Hirschenkogelen is beindult az élet. Itt négy sípályával és a szánkópályával nyitottak, és ez a kínálat várhatóan vasárnapig nem is változik. Fontos tudni, hogy jövő héten hétfőn és kedden (december 11/12-én) bezárnak, majd december 13-től már folyamatosan üzemelnek a szezon végéig. Másnaptól már használható a 3 kilométer hosszú szánkópálya is.
Semmering tegnap
Semmering tegnap
A másik ismert alsó-ausztriai síterep, Lackenhof am Ötscher is ma kezdi meg a szezont. Itt 5 pályával és felvonóval indul a szezon. Szombaton tartják a nyitóbulit. Meg nem erősített hírek szerint, itt a következő héten hétköznap zárva tartanak, és csak péntektől nyitnak ki. Ahogy Hochkar csinálta ezen a héten.
Ötscher tegnap, nyitás előtt
Ötscher tegnap, nyitás előtt
Szintén ma indul a szezon Annaberg, Wexl Arena és Mönichkirchen síterepein is. Bécsi olvasóinknak lehet fontos, hogy utóbbi síterepre december 10-től naponta különjáratokat indítanak az osztrák fővárosból.

A mostani hétvégével szinte az összes ismert osztrák síterep megkezdi a szezont. A magyarok körében népszerű síterepek közül megnyitja a kapuját pl. Kreischberg, Lachtal, Nassfeld vagy Bad Kleinkirchheim. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Sonnenhof Hechtl
A 12 szobás Sonnenhof Hechtl 200 m-re található a völgyből induló 4-üléses Sonnenbahn ülőlifttől, a parkoló túloldalán. A szálló neve a déli, napos fekvéséből és kényelmes napozóteraszából ered. Ingyenes wifi, szauna és infrakabin!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ofnerhof - Familie Gruber
Családi Biogazdaság a megújult St.Corona/Unternbergi síiskolától 150 méterre, Mönichkirchen-Marienseetől 9 km-re. Gyermekek részére: játszószoba és játszótér. Ellátás: háztáji termékek reggelire.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Schwarzer Adler csillagcsillagcsillag
Akár 1 éjre is foglalható szálloda Friedberg városkában, 9 km-re a mönichkircheni sítereptől, kisbuszos transzfer lehetőséggel. Egy és kétágyas szobái hajszárítóval, rádióval, telefonnal és TV-vel felszereltek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.