Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Idei szezon újdonságai a Hochkönig sírégióban

2008.12.09. Stánicz Balázs

Idei szezon újdonságai a Hochkönig sírégióban 2008 decemberétől vége a fáradságos átjutásnak Mühlbachból Dientenre; a korábbi csáklyás felvonók helyett egy modern kabinossal libeghetünk fel egészen a csúcsig, majd folytathatjuk kalandozásunkat Dienten lejtőin.
Hochkönig tipikusan az a síterep volt és valamennyire még napjainkban is az, ahol sok a sípálya és a sífelvonó, azonban a felvonók számában még jócskán osztoznak a húzóliftek. A síparadicsom évek óta azon ügyködik, hogy a fontosabb húzófelvonókat modern ülő, esetleg kabinos liftekre cserélje.

Az idei nyáron sem lehet ez másképp; egy új nyolcüléses felvonót építenek. Eddig, amennyiben Mühlbachból Dientenre akartunk átsíelni két húzófelvonót is igénybe kellett vennünk, méghozzá a Tiergartenalm csákányosokat, továbbá folytatásban a Gratliftet, ami egészen a csúcsig vitte fel a vendégeket. A fárasztó húzóliftezés az idei szezontól már a múlté, hiszen egy új nyolcüléses kabinossal libeghetünk fel könnyedén közel 1800 méteres magasságba, majd fedezhetjük fel onnan a Dienten-i pályarendszert.

Manapság egyre több helyen igyekeznek a környezetbe illően tervezni és felhúzni a sífelvonókat. Amerikában nem egy síterepen zöld színűre festik az oszlopokat, a Pireneusokban faborítást kapnak a hegy-, és völgyállomások. A Hochkönig sírégió új kabinosának a völgyállomását „alaposan” elrejtik, azt ugyanis valósággal beleépítik a hegyoldalba, tetejére földet visznek, amit aztán befüvesítenek. Talán pár év múlva már kis fenyőfák fognak nőni ott.
    A kabinos technikai adatai:
  • Völgyállomás: 1326 m
  • Hegyállomás: 1743 m
  • Szintkülönbség: 417 m
  • Hosszúság: 2087 m
  • Sebesség: 6 m/s
  • Kapacitás: 2800 fő/óra
A kabinoson kívül Dientenben bővítik a hóágyúrendszert a Wasthöhelift és a Zachhofalmbahn sípályáin. Az idei fejlesztések teljes költsége várhatóan 8,3 millió eurót tesz ki.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AlpenParks Hotel Maria Alm csillagcsillagcsillagcsillag
Az AlpenParks Hotel Maria Alm a hochkönigi üdülőrégió centrumában, a hochkönigi síterep szomszédságában található. A vendégek 3 szobatípus közül választhatnak. A hotelben 400 m²-es wellness központ is a rendelkezésre áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sonneck Panzió
Tradicionális, vidéki vendégház erkélyes kétágyas szobákkal csodás kilátással Hochkönig hegyeire Werfenwengtől 5,2 km-re, Hochkönigtől 20 km-re. Svédasztalos reggeli helyi alapanyagokból.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.