Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkönig már egybesíelhető: megépült a hiányzó lift

2010.11.24. Bata Attila

Hochkönig már egybesíelhető: megépült a hiányzó lift Igazi áttörést láthatunk idén a Ski amadé egyik (eddig) kevésbé felkapott részén, a Hochkönig régióban. Két, modern lift is épül erre a szezonra. Végre megvalósul az összeköttetés Hinterthal és Hintermoos között, így egy 150 kilométeres összefüggő rendszer várja az idén a síelőket.
Hatalmas pénzeket költött a fejlesztésre az utóbbi két évben a Hochkönig régió. Mintegy 30 millió euróból épült egy kabinos, három darab hatszemélyes lift, és ehhez még hozzájön a hóágyúzás feltételeinek komoly fejlesztése. A Hochkönig régió síterepein (Maria Am, Hinterthal, Hintermoos, Bischofshofen, Mühlbach és Dienten) 33 liftet lehet használni a 150 kilométeres pályarendszerben, amelynek eddig volt egy komoly hátránya. Hiányzott az összeköttetés Hintermoos és Hinterthal között, de az idén megépül egy nyolcszemélyes kabinos a két rész között, és ezután végleg búcsút mondhatunk a korábban liftpótlóként üzemelő síbuszoknak.

Érdekesség, hogy az új kabinost egy üdítőital gyártó cég szponzorálja, amely szinte a legrégebben árulja termékeit Ausztriában. A síterep és a gyártó megállapodása szerint a liftet is a Sinalco cégről nevezték el. Az új Sinalco-lift kabinjai 895 méter magasról indulnak és 735 méter emelkedés után érnek fel az 1630 méteren található hegyállomásra. A nyolcvan darab nyolcszemélyes kabin óránként 1800 utast szállíthat a 3520 méteres távon.

Az új kabinos impozáns völgyállomásában számos kiszolgáló létesítmény kap helyet, többek között vendéglő, kasszák és egy sportbolt. Az épület előtt egy hatalmas parkoló épül a kényelmesebb megközelítés érdekében.

A hiányzó láncszem megépítésével nem ér véget az idei újdonságok sora. Az új kabinos közvetlen közelében, a Hinthertalból induló kétszemélyes liftet, és a szomszédos csákányost cserélik le egy modern hatszemélyesre. Az új buborékos lift különösen a gyerekek szempontjából lesz nagy újdonság, hiszen biztonságtechnikailag fejlettebb lesz elődjénél. Az új hatszemélyes 985 méterről indul és 1630 méteres magasságba érkezik. A sorok jobban zabálja majd az elődjénél, hiszen óránként 2100 síelőt szállíthat.

Láthatjuk, hogy a az előző évek fejlesztései után (új pálya, új víztározó, új hóágyúk és új liftek) a síterep az idén sem lassítja a tempót. Ha a tervek valóra válnak, akkor jövőre is komoly változások elé nézhetünk. A 2011/12-es szezonra egy újabb hatszemélyes liften terveznek a Dienten részre, a Bürglalm lift helyett. Dienten szinte teljesen megújul, felújított központi épülettel, ahol helyet kaphat egy vendéglő, egy sportbolt, egy sídepó, valamint az épület előtt egy új parkoló.
KOMMENTEK

Szállástippek
AlpenParks Hotel Maria Alm csillagcsillagcsillagcsillag
Az AlpenParks Hotel Maria Alm a hochkönigi üdülőrégió centrumában, a hochkönigi síterep szomszédságában található. A vendégek 3 szobatípus közül választhatnak. A hotelben 400 m²-es wellness központ is a rendelkezésre áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sonneck Panzió
Tradicionális, vidéki vendégház erkélyes kétágyas szobákkal csodás kilátással Hochkönig hegyeire Werfenwengtől 5,2 km-re, Hochkönigtől 20 km-re. Svédasztalos reggeli helyi alapanyagokból.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.