Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkönig: két új, tízfős kabinos Maria Almon

2019.01.27. Stánicz Balázs

Régi álomból lett valóság az idei szezonban a salzburgi Hochkönig síterepén. Maria Alm natruni részén két új kabinos épült, így Natrun az idei szezontól fizikálisan is összeköttetést kapott a síhinta többi részével. A kabinosok mellett új sípálya épült és a hóágyúrendszert is fejlesztették.
Aki eddig Maria Almban szállt meg, annak két lehetősége volt, vagy maradt a falu házi hegyén, az ún. Natrunon vagy síbuszra szállt, autóba ült és az Aberg kabinosig utazott, ahol becsatlakozott a hochkönigi síhintába.

Az idei szezontól erre már nincs szükség, megszakítás nélkül csúszhatunk és felvonózhatunk Maria Almtól egészen Mühlbachig, ráadásul mindezt mindkét irányban.
A pályatérképen 1-es kabinos lényegében a korábbi Dorfjetet (kombifelvonó) váltja, hasonló nyomvonalon, míg az 5-ös kabinos a tényleges összeköttetést Maria Alm és Aberg között.
Pályatérképen az új felvonók
Pályatérképen az új felvonók
Az alatta futó 9-es kékpályán kiépítésre került a hóágyúrendszer, egyben egy új víztározót is létrehoztak, hogy a megnövekedett (mű)hóigényt minél gyorsabban kielégítsék.

Mivel a 9-es pálya a főútba torkollik, ezért a sípályát ezen a szakaszon egy felüljáróba emelték, így lecsatolás nélkül juthatunk a túloldalra, az Aberg kabinoshoz.
Az összekötő Sonnbergbahn (5) az 1300 méter hosszú utat négy perc alatt teszi meg és óránként 2000 síelő szállítására képes. A Maria Almtól induló Natrunbahn (1) alig öt perc alatt teszi meg az 1400 méteres távot és a Sonnbergbahn kabinosával megegyező kapacitással bír.
KOMMENTEK
dragon | 2019.01.28. 00:19
szuper lett, tanúsíthatom,meg is csináltuk a Königstourt dec 20-án. Ráadásul Dientennél a régi 2 üléses mellett mát ott vannak egy új felvonó oszlopai, így visszafelé még komfortosabb/gyorsabb lesz talán már jövőre

Szállástipp
AlpenParks Hotel Maria Alm csillagcsillagcsillagcsillag
Az AlpenParks Hotel Maria Alm a hochkönigi üdülőrégió centrumában, a hochkönigi síterep szomszédságában található. A vendégek 3 szobatípus közül választhatnak. A hotelben 400 m²-es wellness központ is a rendelkezésre áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.