Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hochkönig: két új, tízfős kabinos Maria Almon

2019.01.27. | Szerző: Stani
Régi álomból lett valóság az idei szezonban a salzburgi Hochkönig síterepén. Maria Alm natruni részén két új kabinos épült, így Natrun az idei szezontól fizikálisan is összeköttetést kapott a síhinta többi részével. A kabinosok mellett új sípálya épült és a hóágyúrendszert is fejlesztették.
h i r d e t é s
Aki eddig Maria Almban szállt meg, annak két lehetősége volt, vagy maradt a falu házi hegyén, az ún. Natrunon vagy síbuszra szállt, autóba ült és az Aberg kabinosig utazott, ahol becsatlakozott a hochkönigi síhintába.

Az idei szezontól erre már nincs szükség, megszakítás nélkül csúszhatunk és felvonózhatunk Maria Almtól egészen Mühlbachig, ráadásul mindezt mindkét irányban.
A pályatérképen 1-es kabinos lényegében a korábbi Dorfjetet (kombifelvonó) váltja, hasonló nyomvonalon, míg az 5-ös kabinos a tényleges összeköttetést Maria Alm és Aberg között.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az alatta futó 9-es kékpályán kiépítésre került a hóágyúrendszer, egyben egy új víztározót is létrehoztak, hogy a megnövekedett (mű)hóigényt minél gyorsabban kielégítsék.

Mivel a 9-es pálya a főútba torkollik, ezért a sípályát ezen a szakaszon egy felüljáróba emelték, így lecsatolás nélkül juthatunk a túloldalra, az Aberg kabinoshoz.
Az összekötő Sonnbergbahn (5) az 1300 méter hosszú utat négy perc alatt teszi meg és óránként 2000 síelő szállítására képes. A Maria Almtól induló Natrunbahn (1) alig öt perc alatt teszi meg az 1400 méteres távot és a Sonnbergbahn kabinosával megegyező kapacitással bír.
2019.01.28. 00:19:51 dragon
szuper lett, tanúsíthatom,meg is csináltuk a Königstourt dec 20-án. Ráadásul Dientennél a régi 2 üléses mellett mát ott vannak egy új felvonó oszlopai, így visszafelé még komfortosabb/gyorsabb lesz talán már jövőre
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel #Covid infók síelőknek FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »