Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkönig: két új, tízfős kabinos Maria Almon

2019.01.27. Stánicz Balázs

Régi álomból lett valóság az idei szezonban a salzburgi Hochkönig síterepén. Maria Alm natruni részén két új kabinos épült, így Natrun az idei szezontól fizikálisan is összeköttetést kapott a síhinta többi részével. A kabinosok mellett új sípálya épült és a hóágyúrendszert is fejlesztették.
Aki eddig Maria Almban szállt meg, annak két lehetősége volt, vagy maradt a falu házi hegyén, az ún. Natrunon vagy síbuszra szállt, autóba ült és az Aberg kabinosig utazott, ahol becsatlakozott a hochkönigi síhintába.

Az idei szezontól erre már nincs szükség, megszakítás nélkül csúszhatunk és felvonózhatunk Maria Almtól egészen Mühlbachig, ráadásul mindezt mindkét irányban.
A pályatérképen 1-es kabinos lényegében a korábbi Dorfjetet (kombifelvonó) váltja, hasonló nyomvonalon, míg az 5-ös kabinos a tényleges összeköttetést Maria Alm és Aberg között.
Pályatérképen az új felvonók
Pályatérképen az új felvonók
Az alatta futó 9-es kékpályán kiépítésre került a hóágyúrendszer, egyben egy új víztározót is létrehoztak, hogy a megnövekedett (mű)hóigényt minél gyorsabban kielégítsék.

Mivel a 9-es pálya a főútba torkollik, ezért a sípályát ezen a szakaszon egy felüljáróba emelték, így lecsatolás nélkül juthatunk a túloldalra, az Aberg kabinoshoz.
Az összekötő Sonnbergbahn (5) az 1300 méter hosszú utat négy perc alatt teszi meg és óránként 2000 síelő szállítására képes. A Maria Almtól induló Natrunbahn (1) alig öt perc alatt teszi meg az 1400 méteres távot és a Sonnbergbahn kabinosával megegyező kapacitással bír.
KOMMENTEK
dragon | 2019.01.28. 00:19
szuper lett, tanúsíthatom,meg is csináltuk a Königstourt dec 20-án. Ráadásul Dientennél a régi 2 üléses mellett mát ott vannak egy új felvonó oszlopai, így visszafelé még komfortosabb/gyorsabb lesz talán már jövőre

Szállástippek
Sonneck Panzió
Tradicionális, vidéki vendégház erkélyes kétágyas szobákkal csodás kilátással Hochkönig hegyeire Werfenwengtől 5,2 km-re, Hochkönigtől 20 km-re. Svédasztalos reggeli helyi alapanyagokból.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AlpenParks Hotel Maria Alm csillagcsillagcsillagcsillag
Az AlpenParks Hotel Maria Alm a hochkönigi üdülőrégió centrumában, a hochkönigi síterep szomszédságában található. A vendégek 3 szobatípus közül választhatnak. A hotelben 400 m²-es wellness központ is a rendelkezésre áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.