Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: 40-80 cm friss hóval érkezik a hétvége

2023.12.01. Stánicz Balázs

A múlt heti nagy havazást próbálja lemásolni az időjárás, a mai naptól egészen vasárnap reggelig jelentős hóra számíthatunk Ausztriában, leginkább Salzburgban, Karintiában és Stájerországban, a hóhatár Karintiában kezdetben igen magas lesz, másutt jóval alacsonyabb.
A legutóbbi havazás a Hochkönig régióban - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Szinte országszerte havazás várható, Tirolban Innsbruckban (574 m) is összejöhet 20 cm, az itteni hegyekbe átlagosan fél méter hó érkezik. Kelet-Tirolban, továbbá a Zillertali-Alpokban ennél lényegesen több, akár a méter körüli értékek is összejöhetnek.
Hóriasztás Ausztria nagyobbik részére - Fotó: UWZ.at
A leginkább érintett régiók ezúttal Salzburg délies részei, így Lungau (Katschberg, Fanningberg, Grosseck), Pinzgau délnyugati része (Saalbach, Kaprun, Weißsee, Wildkogel, Zillertal Arena). A tegnapi előrejelzések nagy havat láttak a salzburgi Pongau egyes hegyeiben is (Gastein völgye, Obertauern), ez ma reggelre halványodott, de mivel továbbra is nagyon nehezen határozható meg a front pontos mozgása, a melegfront (Olaszország felől) és hidegfront (észak felől) határvonala, így az előrejelzésben még mindig némi bizonytalanság van.
Várható hó-, és csapadékmennyiségek vasárnap estig az európai modell szerint - Fotó: Kachelmannwetter
Nagy hó érkezhet Stájerország nyugati részéire (Dachstein régió, schladmingi hegyek, Innerkrems) és Karintia felső részére (Mölltal, Heiligenblut), továbbá Karavankákba (Nassfeld) viszont itt kezdetben nagyon magas hóhatárral.
Télies arcát mutatja Saalbach, a napokban ide is sok hó érkezhet - Fotó: Saalbach-Hinterglemm Tourismus
Ami a hóhatárat illeti északon 1000-1500 m közt várható kezdetben (péntek délelőtt), majd a déli óráktól 1000 métertől már erős havazás várható, ami estig egészen az alacsonyabb völgyekig süllyed, szombaton kifejezetten télies időjárásra készülhetünk Tiroltól kezdve Salzburgon át egészen Stájerországig.
Karintiában szombatra érkezik meg a lehűlés, addig nagyon magasan lesz a hóhatár, amihez intenzív eső társul, a képen Turrach, ahol sajnos szakad az eső - Fotó: foto.webcam.eu
Karintiát ugyanakkor telibe kapja a melegfront és ide később jut el a hideg levegő, ezért igen magas hóhatárral számolhatunk, 1600-2400 m közt! Szombatra itt is jelentősen lehűl, ekkor már a völgyekben is havazhat, olyannyira, hogy Villach is vastag téli ruhát ölthet.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.