Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK

Hóhiány: elmarad Miklós Edit versenye St. Antonban

2015.12.27. | Frissítve: 2015.12.29. | Szerző: Batus
Nehéz elhinni, hogy a hóbiztosnak gondolt vorarlbergi hegyekben is gondok vannak a hóval. Pedig, sajnos ez a helyzet. A január 9-10-re tervezett női lesikló és szuper-g versenyeket nem lehet megrendezni St. Antonban hóhiány miatt. Lienzben lesz verseny, Zágráb még kétséges.
A csodával határos módon, decemberben az összes európai világkupa futamot meg lehetett rendezni az ismert hóviszonyok ellenére. Sőt, a hétfői és keddi kelet-tiroli futamokat is meg lehet rendezni Lienz síterepén, hála a hóágyúknak, pedig ez az egyik legalacsonyabban fekvő célegyenes az Alpokban.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A lienzi női technikai versenyt hagyományosan a két ünnep között rendezik kétévente. A páratlan években itt, a páros években Semmeringen, ahol tavaly elmaradt az időjárás miatt. A St. Anton-i versenypálya aljáról hiányzik a hó, de a legnagyobb gond, hogy a pálya szélein, a hálók mögötti részen, a bukótérben, abszolút nincs hó, így a versenyzők biztonsága érdekében elmarad a verseny.

Mivel a versenyt az osztrák szövetség rendezi, így gőzerővel dolgoznak azon, hogy egy másik osztrák síterepen esetleg megrendezhessék a futamokat. Ezen a versenyen állt volna rajthoz Miklós Edit is. A salzburgi síterep, Zauchensee bejelentkezett, hogy szívesen rendezne versenyt. Az is igaz, hogy teljes lesiklást itt sem lehetne rendezni a hóviszonyok miatt, de a szuper-g vagy a zágrábi szlalom esetleges pótlása szóba jöhet.

Bár nem olyan sokszor maradt el, mégis az időjárás szempontjából az egyik legrizikósabb verseny a zágrábi. Itt most teljesen hiányzik a hó, és ma délben 10 fok volt a hegyen. A hazánkat is elárasztó hideg ide is megérkezik az év utolsó napjaira. A szervezők azt állítják, hogy 48 óra alatt be tudják hóágyúzni a pályát. A női versenyt már elrakták január 3-ról január 5-re. A férfiak január 6-án versenyeznének. A verseny megrendezéséről hétfőn döntenek.

Amint megszületik a döntés a zágrábi futam sorsáról és a St. Anton-i verseny pótlásáról, frissítjük a cikket.

Frissítés

A St, Anton-i versenyeket a tervezett időpontban Zauchensee síterepén bonyolítják le. Apróbb változás, hogy szombaton lesiklás helyett kétfutamos sprintversenyt rendeznek. A vasárnapi szuper-g nem változik.

A zágrábi versenyek elmaradnak. Helyette a férfiak és a hölgyek is az olaszországi Santa Caterinán versenyeznek január 5-én és 6-án.

Újabb rossz hír, hogy komoly gondok vannak a hóval két, kultikus svájci helyszínen is. Most erősen kétséges, hogy lesz-e elég hó a wengeni és az adelbodeni versenyekre.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
KÖVESS MINKET!
facebook twitter youtube instagram
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 48 vendég és 2 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet