Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hol lesz a 2017-es VB? Cortina, St. Moritz vagy Are?

2012.05.26. Bata Attila

Hol lesz a 2017-es VB? Cortina, St. Moritz vagy Are? A jövő hét elején dönt a FIS arról, hogy hol rendezzék a 2017-es alpesi sí világbajnokságot. A szövetségnek három pályázó közül kell kiválasztania a rendezőt. A svájci St. Moritz, az olasz Cortina d’Ampezzo és a svéd Are száll harcba a rendezés jogáért.
Az utóbbi évek tengerparti összejövetelei helyett az idén Koreában tartja 48. kongresszusát a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS). A 2018-as olimpia országában fontos döntések várnak a tagokra. A sí szövetség még sosem tartotta kongresszusát Ázsiában, ezúttal egy koreai, hegyi üdülőközpontban döntenek a következő évek programjairól.

Alpesi szempontból a legnagyobb tét, hogy ki rendezheti a 2017-es VB-t. Mivel a 2018-as olimpiát Ázsiában, a 2015-ös VB-t Amerikában rendezik, így csak európai síterepek bíztak abban, hogy lehet esélyük a szavazásnál. A hétfőn kezdődő kongresszuson mindhárom jelentkező bemutatkozik, majd csütörtökön eldől, ki rendezheti meg a VB-t.

A svéd Are teljesen készen áll a rendezésre, ami nem csoda, hiszen már 2007-ben is házigazdák voltak. Azóta még egy új liftet is építettek, már az összes pályájuk teljes hosszban hóágyúzható, és mindenesetre a világítást is kiépítették az óriás-műlesiklás tervezett színhelyén, ha a FIS az esti futamok mellett dönt. Sajnos az előző VB a hatalmas hóviharokról, a magas árakról, és a kevés nézőről maradt emlékezetes.

Az olasz Cortina d'Ampezzo 250 millió eurót költene a síterepre, ha megkapja a rendezést. Utoljára 1956-ban rendeztek világbajnokságot, amikor még az olimpia és világbajnokság egy versenynek számított. Az utóbbi időben már háromszor pályáztak sikertelenül, remélik negyedszerre végre sikerül elnyerni a rendezés jogát.

Az olaszok reklámfilmje
A svájci St. Moritz szintén három sikertelen pályázaton van túl az utóbbi években. A svájci város sem kezdő, eddig két olimpiát és négy világbajnokságot rendezett, a legutóbbit 2003-ban. A svájciak üzeneteikben a jövőre és a fiatalokra fókuszálnak, természetesen itt is szinte akár az idén is lehetne versenyeket rendezni.

Északi kategóriában is döntenek, ahol a finn Lahti, a német Oberstdorf, a szlovén Planica és a lengyel Zakopane indul.

Magyar vonatkozása is lesz a koreai kongresszusnak. A vezető testület tizenhat tagját újraválasztják. A korábbi tagok mellett új jelentkezők is vannak, mint például dr. Kaszó Klára, a hazai szövetség elnöke is a 19 pályázó között van.

KOMMENTEK
Lalóka | 2012.05.28. 09:14
Hajrá Cortina!
huligan | 2012.05.29. 16:07
Are messze van, Cortina és St. Moritz meg parasztvakítás gazdagéknak... Egyik sem egy jó választás az én szemszögemből...
huligan | 2012.05.29. 16:20
Mondjuk nem is nekem rendezik...;)
admin2 | 2012.06.01. 08:17
Eldőlt! 2017-ben a svájci St. Moritz rendezi a világbajnokságot.
Cortina és Are lemaradt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Residence Civetta csillagcsillag
Modern 2-8 fős apartmanokból álló ház, 100 m-re Civetta felvonóitól. A minőségi fa bútorokkal felszerelt apartmanok mindegyikében található LCD TV. További szolgáltatások: szauna, sószoba, ingyenes WIFI, sítároló, gyerekeknek játszószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.