Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hol lesz a 2017-es VB? Cortina, St. Moritz vagy Are?

2012.05.26. | Szerző: Bata Attila
Hol lesz a 2017-es VB? Cortina, St. Moritz vagy Are? A jövő hét elején dönt a FIS arról, hogy hol rendezzék a 2017-es alpesi sí világbajnokságot. A szövetségnek három pályázó közül kell kiválasztania a rendezőt. A svájci St. Moritz, az olasz Cortina d’Ampezzo és a svéd Are száll harcba a rendezés jogáért.
Az utóbbi évek tengerparti összejövetelei helyett az idén Koreában tartja 48. kongresszusát a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS). A 2018-as olimpia országában fontos döntések várnak a tagokra. A sí szövetség még sosem tartotta kongresszusát Ázsiában, ezúttal egy koreai, hegyi üdülőközpontban döntenek a következő évek programjairól.

Alpesi szempontból a legnagyobb tét, hogy ki rendezheti a 2017-es VB-t. Mivel a 2018-as olimpiát Ázsiában, a 2015-ös VB-t Amerikában rendezik, így csak európai síterepek bíztak abban, hogy lehet esélyük a szavazásnál. A hétfőn kezdődő kongresszuson mindhárom jelentkező bemutatkozik, majd csütörtökön eldől, ki rendezheti meg a VB-t.

A svéd Are teljesen készen áll a rendezésre, ami nem csoda, hiszen már 2007-ben is házigazdák voltak. Azóta még egy új liftet is építettek, már az összes pályájuk teljes hosszban hóágyúzható, és mindenesetre a világítást is kiépítették az óriás-műlesiklás tervezett színhelyén, ha a FIS az esti futamok mellett dönt. Sajnos az előző VB a hatalmas hóviharokról, a magas árakról, és a kevés nézőről maradt emlékezetes.

Az olasz Cortina d'Ampezzo 250 millió eurót költene a síterepre, ha megkapja a rendezést. Utoljára 1956-ban rendeztek világbajnokságot, amikor még az olimpia és világbajnokság egy versenynek számított. Az utóbbi időben már háromszor pályáztak sikertelenül, remélik negyedszerre végre sikerül elnyerni a rendezés jogát.

Az olaszok reklámfilmje
A svájci St. Moritz szintén három sikertelen pályázaton van túl az utóbbi években. A svájci város sem kezdő, eddig két olimpiát és négy világbajnokságot rendezett, a legutóbbit 2003-ban. A svájciak üzeneteikben a jövőre és a fiatalokra fókuszálnak, természetesen itt is szinte akár az idén is lehetne versenyeket rendezni.

Északi kategóriában is döntenek, ahol a finn Lahti, a német Oberstdorf, a szlovén Planica és a lengyel Zakopane indul.

Magyar vonatkozása is lesz a koreai kongresszusnak. A vezető testület tizenhat tagját újraválasztják. A korábbi tagok mellett új jelentkezők is vannak, mint például dr. Kaszó Klára, a hazai szövetség elnöke is a 19 pályázó között van.

2012.05.28. 09:14:16 Lalóka
Hajrá Cortina!
2012.05.29. 16:07:10 huligan
Are messze van, Cortina és St. Moritz meg parasztvakítás gazdagéknak... Egyik sem egy jó választás az én szemszögemből...
2012.05.29. 16:20:13 huligan
Mondjuk nem is nekem rendezik...;)
2012.06.01. 08:17:51 admin2
Eldőlt! 2017-ben a svájci St. Moritz rendezi a világbajnokságot.
Cortina és Are lemaradt.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »