Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Harminc fokkal lett melegebb Kelet-Ausztriában

2009.12.22. Bata Attila

Harminc fokkal lett melegebb Kelet-Ausztriában Megérkezett az enyhülés Ausztria keleti részeire. Ha a két szélsőséget, a hétvégi leghidegebb és a mai legmelegebb értékeket összehasonlítjuk, akkor a különbség több helyen is meghaladja a 30 fokot. A karácsonyi időszakra marad az enyhe, de viharos időjárás Ausztria keleti részein.
A hétvégén Puchberg am Schneeberg síterepe mellett még mínusz 17,6 fokot mutatott a hőmérő, ezzel szemben ma délelőttre, már +13,1 fokig emelkedett a hőmérséklet. Néhány nap leforgása alatt 30,7 fokos különbség keletkezett a két érték között. Hasonló különbséget mértek a határhoz közeli Bécsújhelyen (Wiener Neustadt). Itt a -19,6 fokos hideget +10,9 fokos kedd délelőtt követte, a különbség 30,5 fok!

A hirtelen felmelegedés sajnos elolvasztja az előző napokban esett 20-25 cm havat a keleti részeken. Enyhe levegőt szállító viharos szél érte el Ausztriát a napokban, amely főleg a nyugati részeken 100 km/órás sebességgel is tombolhat. Marad a viharos szél, az enyhe időjárás, a hőmérséklet a +12 fokot is elérheti. Szentestére kissé alábbhagy a szél, de továbbra is elérheti a 60-65 km/órás sebességet, a hőmérséklet továbbra is fagypont felett alakul, csak a langyos széltől védett völgyekben lehet egy-két fokkal hidegebb 0 foknál.

Karácsony első napján újabb lehűlésre lehet számítani. Megérkezik a hidegfront, amely a meglévő meleg levegővel keveredve esőt, és a magasabb helyeken havat hoz majd. Nagy különbség lesz az ország két széle között, nyugaton már tél, de keleten még mindig +10 fok felett lesz a hőmérséklet. Szombatra a hideg levegő eléri a keleti országrészt is, így a nappali hőmérséklet valamivel fagypont felett, az éjszakai pedig valamivel fagypont alatt alakul.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.