Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Síelés közben hullát talált egy svájci síterepen

2010.02.16. | Szerző: Bata Attila
Síelés közben hullát talált egy svájci síterepen Elég morbid dolgok történhetnek velünk síelés közben, valószínűleg halálra rémülhetett az a síelő, aki a Portes du Soleil pályarendszerhez tartózó Champéry síterepén síelés közben egy hó alól kinyúló kezet pillantott meg, amelynek a tulajdonosa már hónapok óta feküdhetett holtan a mély hóban.
h i r d e t é s
Portes du Soleil a világ egyik legnagyobb (nem teljesen összekötött) pályarendszere, amely a francia-svájci határon fekszik. A meghökkentő eset a svájci oldalon található Champéry síterepén történt, becslések szerint körülbelül 700 méterre a Grand-Paradis sífelvonótól. A történet szombat délután kezdődött, amikor egy meg nem nevezett síelő, a kijelölt pályán kívül, de mások által használt is kedvelt erdős részen csúszott. Amint meglátta a holttestet, értesítette a hegyimentőket. A hegyimentők, a rendőrség, a síterep üzemeltetői másnap reggel közösen mentek ki a helyszínre, hogy kivizsgálják az esetet.

A rendőrség tegnapi közleménye szerint a holttestet teljesen belepte a hó, becslések szerint akár az első nagyobb havazás óta, vagyis hónap óta is ott feküdhetett, miközben a sorozatos hóesések egyre jobban betakarták. Bukósisakot, sífelszerelést nem találtak nála vagy a közelében, így a rendőrség valószínűsíti, hogy túrázóról van szó. Az áldozat kilétét eddig nem sikerült megállapítani, a rendőrség most a közelmúltban bejelentett eltűnéseket vizsgálja, azt feltételezve, hogy valamelyik eltűnt lehet az áldozat. A nyomozás alatt átvizsgálják a környék, a közeli kantonok, és a szomszédos francia régióban tett bejelentéseket. Újságírói kérdésre a rendőrök megerősítették, hogy az elmúlt időszakban valószínűleg sokan síelhettek el közvetlenül a holttest mellett.
Térkép a helyszínről
Térkép a helyszínről
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »