Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Idei fejlesztések a Mátraszentistváni Síparkban

2015.12.22. Sípark.hu

Több móka, több tanulás, izgalmas versenyek és plusz hó. Teljesen új honlap készült, és idén újra lesz FERATEL kamera is, elősegítve a tájékozódást. Közben már elkezdődtek a négyüléses felvonó nyomvonal kialakításának munkálatai, valamint az egyes pálya alsó, tó feletti szakaszának kiszélesítése is.

Ezek az újdonságok várják a Síparkba érkezőket idén:

Hóágyúzás fejlesztése:
Kettő darab új, korszerű és környezetbarát hóágyú érkezik üzemkezdetre. Ezek közül az egyik egy úgynevezett “lándzsás” hóágyú lesz. Ilyet korábban még nem rendszeresítettünk a Síparkban, viszont az előző szezonban sikeresen tesztelhettük. Ez a típus kevesebb energiát fogyaszt és inkább egy helyre maga alá termeli a havat. Egyelőre úgy tűnik, hogy a közel 800 méteres magasság, a völgy mikroklímája, és a vízhőmérséklet is elegendő, hogy a szerpentinpályán be tudjuk üzemelni ezt a típust.

Esti sízés fejlesztése:
A 3-as pálya világítását megerősítettük és optimalizáltuk a fényeket, így a lámpafényes síversenyeket még jobb körülmények között tudjuk megrendezni. Az áramszolgáltató idén tovább javította az áramellátás biztonságát. A Síparkhoz vezető hálózat nyiladékait ősszel kitakarították. Ennek ellenére biztonsági áramfejlesztő aggregátorokat telepítettünk a sípályarendszer több pontjára.

A legújabb biztonságtechnikai termékek az osztrák Meingast cégtől
A legújabb biztonságtechnikai termékek az osztrák Meingast cégtől
Versenyzési és edzési feltételek fejlesztése:
A sí- és snowboard versenyek lebonyolítását is szerettük volna elősegíteni különböző eszközök beszerzésével (rajtsátor, célbírói ház, biztonságtechnikai elemek), hiszen olyan rangos események kerületek be eseménynaptárunkba, mint az Országos Alpesi Diákolimpia, nemzetközi (FIS NC) szlalom verseny, vagy a snowboard bajnokság.

Új szolgáltatások a Mátraszentistváni Síiskolában:
Idén már nem csak hagyományos kurzusokra lehet jelentkezni! A haladók kipróbálhatják, tanulhatják a kapuk közötti sízés technikáját (Racing Camp), illetve új funparkunkban Freestyle oktatást is fogunk szervezni a gyermekek számára. A Síparkba látogató legkisebb vendégeinket egy további meglepetés is várja majd: a Mátraszentistváni Síiskola jelképe, a mátrai hiúz figura...

Felújítások és karbantartások:
A fejlesztések mellett idén is folytatódtak a felújítási és karbantartási munkák. Ezek talán nehezebben észrevehetőek a közönség számára, mégis jelentős erőforrást igényelnek. Idén a hótaposógépek lánctalpait cseréltük le, sífelvonókat engedélyeztetettünk újra, vonszolókat újítottunk fel a többi, kisebb-nagyobb gépészeti munkák és a kültéri világítás szervizelése mellett. Fél kilométernyi karámkerítést építettünk újra, és emellett az elhasználódott védőhálókat, szivacsokat is pótoltuk.

A 2016-os szezon nagy beruházása a négyszemélyes ülőlift felépítése lesz terveink szerint. A nyomvonal tisztítási munkái már elkezdődtek a hegytetőn és az alsó parkoló alatti új belterületi részt már megtisztítottuk a cserjéktől. Itt jövőre kiszélesedik a pálya, megkönnyítve a besorolást az ülőlift beszállójához.
KOMMENTEK

Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.