Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Idén ingyen síelnek a gyerekek ebben az olasz régióban

2023.09.05. Bata Attila

Tavaly ilyenkor különleges esetnek számított az olasz Montagna365 régió, ahol egy centtel sem emelték meg a síbérletek árát a megelőző évhez képest. Az idén a felnőttbérletek ára emelkedett, de a nyolc éven aluliak ingyen síelnek.
Tarvisio
Tarvisio
Ha visszaemlékezünk tavaly augusztus végére, akkor azt láttuk, hogy a síterepek elkezdték finoman adagolni a közvéleménynek a bérletárak emelését. Akkor a csúcson állt az energiahordozók ára, egészen bizonytalanul nézett ki a szezon. Abban a pillanatban az olaszok bejelentése kellemes meglepetésként hatott. Később persze kiderült, hogy az energiaárak nem nőttek az égig, így a szezon sikeresen lezajlott áramkorlátozások és brutálisabb emelések nélkül.

A szlovén-osztrák határhoz közeli Friuli Venezia Giulia régió az idén is komoly erőfeszítést tesz a síelők, főleg a családosok megtartásáért. A Montagna365 sírégió hazánkban is népszerű síterepein (pl. Forni di Sopra-Sauris, Piancavallo, Sappada, Sella Nevea, Tarvisio és Ravascletto-Zoncolan) az idei szezonban ingyen síelhetnek a nyolc éven alattiak, a 2017 után születettek.

Új kategóriát vezettek be a 8-19 éves korosztály (2005-2016 között születtek) számára. Ők bármilyen bérlet esetén 75%-os kedvezményben részesülnek.

Inkább a helyieknek szól, hogy a síterepekre érvényes három különböző szezonbérletet elővételben 10, 25, illetve 30%-os kedvezménnyel árulják. Szintén kedvező lépés a csoportok részére, hogy a korábbi 25 helyett mostantól már 20 fő részére is igényelhető csoportjegy.

Idén megemelik a felnőtt napijegyek és bérletek árait kb. 10%-kal. A síterep felhívta a figyelmet, hogy az előző öt évben változatlan árakon síelhettek a felnőttek is, és a mostani árak még így is versenyképesnek számítanak az Alpokban.*

Tervek szerint a szezon december 8-án kezdődik és április 1-ig tart. Kivétel Sella Nevea, ahol április 14-én zárnak. 

*Még nincs nyilvános árlista a következő szezonra. Tavaly 39,50 euró volt a legdrágább felnőtt napijegy, idén erre jön rá a plusz 10%.
KOMMENTEK
ec0ren | 2023.09.06. 13:11
6 eves korig eddig is ingyenes volt a "babajegy", most ez lett kitolva 8-ra. A nagyobb valtozas az lett most, hogy a gyerek (8-14) es junior (~14-19) kategoriat osszevontak es igy mindkettore 75% kedvezmeny van, a junior-ra eddig csak kb 20-30 volt. (mazlim van, mert a fiam pont most lesz 15 :) Tovabbi kedvezmeny, hogy az eves berletbol a csaladosok meg 30% kedvezmenyt kapnak (Cartaneve), ez nem csak elovetelben van de nyilvan erdemes szezonkedzetre megvenni ha ki lehet maxolni.. Kar, hogy a sielok.hu jellemzoen nem tunteti fel a forrast az cikkekhez, mindenesetre errol itt lehet eredeti nyelven olvasni: https://www.studionord.news/turismo...-sconto-skipass-75-per-un...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Mangart csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos hotel Bovec szélén, a sífelvonótól 1.800 m-re. Az épület legfelső szintjén egy kis wellness részleg került kialakításra, ahonnan páratlan kilátás nyílik a hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Residence Soca
Önellátó, luxus alpesi apartmanok a Triglav Nemzeti park szívében, Bovec-Kanin felvonójától 12,8 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.