Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Igazi tél érkezik az osztrák hegyekbe április közepére

2023.04.11. Bata Attila

Az időjárás igencsak igyekszik bepótolni a főszezon gyengébb napjait és újabb komoly mennyiségű havazás érkezik az osztrák hegyekbe. Akár fél méternél is több hó hullhat rövid időn belül, ilyenre ritkán akad példa április közepén.
Ischgl, kissé messzebb van, de május 1-ig tart a szezon
Ischgl, kissé messzebb van, de május 1-ig tart a szezon
A húsvéti ünnepekkel a síterepek zöme búcsút vett az idei szezontól, de néhányan még kitartanak, és az előrejelzéseket nézve, kiadós havazásra számíthatnak. A következő napokban nagyon csapadékos időjárásra kell számítani Ausztriában. A hegyekben havazás várható, a hóesés határa csütörtökön 700-1000 méterre süllyed. A magasabb részeken fél méter vagy annál is több hullhat péntek reggelig. 1000 méter felett 20-30 cm friss hó várható. Az alacsonyabb részeken nagy mennyiségű esőre kell számítani. A havazás nagy része csütörtökről péntekre érkezik.
A péntekig várható hómennyiség
A péntekig várható hómennyiség
Sok helyen az évtizedes turisztikai hagyományoknak megfelelően húsvéttal zárul a szezon. Aki még nem szeretné véglegesen eltenni a léceit, az Ausztriában a gleccserek és még néhány nyitvatartó pálya közül választhat.

A gleccserekre friss hó érkezik, itt még májusban is lehet síelni. A nem gleccser pályák közül a közelben üzemel még Obertauern, a Ski amádéban Flachau-Wagrain, Zauchensee, Planai, Hauser Kaibling, Reiteralm, Gastein (Angertal, Stubnerkogel és Sportgastein) és Grossarltal. A tervezésnél érdemes pontosan utánanézni, hol zárnak szombaton vagy vasárnap.
Saalbach: a hétvégén elbúcsúztatták a szezont és ezt a négyülésest (Limberg), jövőre nyolcszemélyes épül a helyén. Leogang bejelentette, hogy április 16-ig nyitva tartanak
Saalbach: a hétvégén elbúcsúztatták a szezont és ezt a négyülésest (Limberg), jövőre nyolcszemélyes épül a helyén. Leogang bejelentette, hogy április 16-ig nyitva tartanak
Turracher Höhe vasárnapig két sífutópályát is üzemeltet az alpesi pályák mellett. Itt a következő héten már csak a Schafalmbahn és Kornockbahn liftek üzemelnek. Utóbbi még április 23. után is, hóviszonyoktól függően.

Ilyenkor azt szoktuk írni, hogy aki tavaszias, napsütéses síelésre vágyik, az bátran induljon el. Az igazság, hogy csütörtökön és pénteken igazi tél lesz, amely csak kicsit enyhül, de a hétvégére is kitart. Valami ilyesmit vártunk volna januárban…
Großarltal
A nyitvatartó síterepeken ilyenkor már javában programokat szerveznek, érdemes nézni a síterepek honlapjait, Obertauernben például most tartják a szokásos kincsvadászatot.
KOMMENTEK
csabeszka | 2023.04.11. 17:01
Ez megy évek óta: folyamatos óceáni (enyhe) áramlás télen, majd tavasszal vég nélküli meridionális (észak-déli irányú áramlás) lefagyó barackfákkal, áprilisban hóba fulladó Alpokkal. Valami nagyon nincsen rendben az időjárással (sem).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.