Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vasárnap már kinyit az első osztrák síterep!

2024.09.14. Stánicz Balázs

Röviddel ezelőtt érkezett a hír a Hochkönig régióból, hogy Hochkeil családi síterepe vasárnap, azaz szeptember 15-én kinyit, amivel várhatóan rekordot állít fel.
Hochkeil április 20-án - Fotó: Stánicz Balázs
Hochkeil április 20-án - Fotó: Stánicz Balázs
A környéken csütörtök óta havazik, az igazán nagy hó szombatra virradóra érkezett meg Hochkeil síterepére. A hochkönigi rendszerhez tartozó sípálya 1340 és 1780 méter közt fekszik az impozáns Mandlwand sziklafalai lábánál. Az üzemeltető szombat délután döntött úgy, hogy vasárnap kinyitnak 10:30 és 14:30 óra között az Arthurhaus húzólifttel, ami 1500 métertől indul. Ráadásul a hütte, egészen pontosan az Arthurhaus hotel étterme is nyitva, szeretettel várja a síelőket és snowboardosokat.
Ilyen még nem volt, vasárnap kinyit egy kis osztrák síterep
A Hochkönig régióban is sok hó esett, a Maria Alm feletti Aberg mérőállomása 86 cm havat mutat, Arthurhauson méteres hó van jelenleg és ez még gyarapodhat a holnapi nyitásig.
Hochkönig: Aberg ma délután - Fotó: feratel
Hochkönig: Aberg ma délután - Fotó: feratel
A kis síterep érdekessége, hogy hóágyúk nélkül üzemel decembertől a tavaszba menőleg. Legutóbb április végén volt errefelé jelentős hó, most öt hónap után újra vastag fehér köntösbe öltözött a helyi meseerdő. Azok számára, akik elnéznének: a síterep jelenleg csak Bischofshofen-Mühlbach felől közelíthető meg, a Dienteni-hágó és a Filzeni-nyereg lavinaveszély miatt zárva.
KOMMENTEK
antfer | 2024.09.14. 21:51
Nem semmi!

Szállástipp
AlpenParks Hotel Maria Alm csillagcsillagcsillagcsillag
Az AlpenParks Hotel Maria Alm a hochkönigi üdülőrégió centrumában, a hochkönigi síterep szomszédságában található. A vendégek 3 szobatípus közül választhatnak. A hotelben 400 m²-es wellness központ is a rendelkezésre áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.