Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ischgl: sílécen fogták el a csempészt a határon

2022.02.10. Bata Attila

Sok olvasónk körében ismert, hogy az osztrák Ischgl síterepe átnyúlik a svájci oldalra, a Samnaun részre. Bár a sírégió nagyobb része az osztrák oldalon található, azonban sokan szívesen síelnek át a svájci oldalra, ahol vám- és adómenetesen lehet vásárolni.
Kép:  BMF/Zoll - Vámőrség
Kép: BMF/Zoll - Vámőrség
Természetesen a svájci oldal áraira sem kell úgy tekinteni, hogy hatalmasat lehet rajta kaszálni. Egyrészt magyar pénztárcának még így sem olcsó, másrészt mostanra már szabályozták, hogy mit lehet és milyen mennyiségben és értékhatárban behozni az Unióba.
Kép:  BMF/Zoll - Vámőrség
Kép: BMF/Zoll - Vámőrség
Nyolc márkás karóra biztosan nem felel meg ezeknek a szabályoknak.

A határon osztrák vámosok várják a síelőket és szúrópróbaszerűen ellenőriznek. Aki hátizsákkal síel vissza Svájcból, azt jó eséllyel megkérik, hogy mutassa meg a zsák tartalmát. Így járt egy osztrák síelő is, akit 2800 méteres magasságban, az egyik sílift közelében állítottak meg és 36 ezer euró (kb. 12,7 millió forint) értékben kerültek elő karórák a zsákjából.
Kép:  BMF/Zoll - Vámőrség
Kép: BMF/Zoll - Vámőrség
Miután az órákról nem töltött ki előzetesen kiviteli nyilatkozatot a vásárlás helyszínén, így a behozatala csempészetnek minősült. Az elmaradt adó és vám összegével, valamint a büntetéssel együtt további 14 ezer eurót (kb. 5 millió forint) követeltek tőle a vámosok.
KOMMENTEK

Szállástipp
Hotel Montanara csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított 4 csillagos hotel igényes, alpesi stílusú szobákkal és apartmanokkal, reggelivel, vagy önellátással a híres Ischgl üdülőtelepülés szélén, 5-600 méterre a kabinos lifttől és 20 méterre a legközelebbi sípályától. Új wellness részleg szaunákkal, gőzfürdőkkel, pihenőszobákkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.