Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ízelítőt kapunk a télből itthon és a környékünkön

2022.11.18. Bata Attila

Az idei tél első havazása várható péntekről szombatra az ország északkeleti magasabb hegyeiben. Valószínűleg csak az ország kis részén fehéredik ki a táj, és mennyiségben sem kell kiadós havazásra számítani.
Ez még a "tavalyi hazai hó"...
Ez még a "tavalyi hazai hó"...

Magyarország

Északkelet irányából érkezik a hideg levegő országunkba, amely a mediterrán ciklonnal találkozva jelentős csapadékot hozhat. A kezdeti esőből estére átválthat havaseső és hó halmazállapotba, főleg a magasabb régiókban. A lenti térkép szerint havazásra főleg a Bükkben és a Zempléni-hegységben számíthatunk.
Várható havazás Északkelet-Magyarországon
Várható havazás Északkelet-Magyarországon

Szlovákia

Északi szomszédunk a szezon első olyan havazására készülhet, amely már az alacsonyabban fekvő részekre is leér. Egy nagyon kicsi már csütörtökön is hullott az északkeleti részeken, azonban itt péntek déltől kell havazásra számítani, először az északi régiókban, majd később délre húzódik a havazás. Nem kizárt, hogy Pozsonyban is megjelennek az idei első hópihék. Az előrejelzések szerint északon 5-10 cm hullhat, a Tátrában ennél több.

Ausztria

A lenti osztrák előrejelzésre tekintve olyan dolgot láthatunk, amit idén még nem. Bécs környékére, Alsó- és Felső-Ausztria tartományokba is havat jósolnak. Itt 5-10 cm hullhat, az északi hegyoldal szerencsésebb helyein kb. 30-40 cm.
Ausztria: várható hómennyiségek
Ausztria: várható hómennyiségek

Egyéb Európa

A francia, svájci és olasz hegyek magasabb részein is összejöhet 20-35 cm átlagban. Kell is a friss hó, mert a héten pl. francia (Val Thorens és Val d’Isere) és olasz (Madonna di Campiglio) síterepek jelentették be, hogy 1-2 héttel elhalasztják a tervezett szezonkezdetet.
Svájci előrejelzés
Svájci előrejelzés
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.