Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jamie Anderson ismét a TTR királynője

2011.03.18. Horányi-Névy András

Jamie Anderson ismét a TTR királynője A mindössze 20 éves amerikai lány történelmet írt a múlt héten, mikor sorozatban második Ticket To Ride snowboard világbajnoki címét szerezte meg, ami előtte még egyetlen lánynak sem sikerült.
Az egész a hétvégén lezajlott, 6 csillagos gigarendezvényen, a Burton US Open-en dőlt el, ahol honfitársa, a veteránnak számító Kelly Clark orra elől vitte el az összetett TTR trófeát a csinos South Lake Tahoe-i lokálgirl. A várakozásoknak megfelelően Jamie itt is remekelt a slopestyleban, sorra hibátlanul vette az elemeket és az ugrásokat, és végül a második helyre érkezett meg a finn Enni Rukajarvi mögött. A nagy rivális Clark sem panaszkodhatott azért a verseny végén – bár kihagyta a slopestyle versenyt -, hiszen legerősebb versenyszámában, a félcsőben kategóriákkal a mezőny fölé magasodva vitte el az első helyet.

Az idei szezon többi versenye adta meg természetesen az alapot a végső győzelemhez Jamie-nek, melyek közül slopestyle győztesként ünnepelhetett a Burton New Zealand, European és Canadian Open versenyeken, az O’Neill Revolution-ön, és az Oakley Arctic Challenge-en is.

A Sierra Mountain közelében felcseperedett lány már 9 éves kora óta snowboardozik, és a szerencsés lakóhelynek köszönhetően egész szezonban hódolhatott szenvedélyének, amit már tinédzserként profi karrierré alakított, hiszen már 17 évesen X-Games slopestyle aranyéremmel büszkélkedhetett. A családban nem ő az egyedüli, aki gyerekkora óta az extrém sportok felé kacsintgatott, 7 (!) testvére közül Joanie is első helyet szerzett az X-Games-en, snowboardcross kategóriában.

Jamie kalandjait a weben is figyelemmel követhetjük, nem is akárhogy, hiszen egy web-videó sorozat készül vele a legkomolyabb havas élményeiről. Ha érdekel, hogy telnek Jamie Anderson unalmas hétköznapjai, látogass el a snowboarding.transworld.net weboldalra, és nézd meg a "Visuals" sorozatot. Mi egy kicsit azért irigykedtünk...
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.