Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Piiroinen a király, de ki lesz a királynő?

2011.03.08. Árvay Sándor

Piiroinen a király, de ki lesz a királynő? A snowboardos TTR-szezon a Vermont állambeli Stratton Mountain hét végén esedékes szuper rendezvényével zárul. A 27. US Open küzdelmeit vélhetően ismét hatalmas publikum tekinti meg - a házigazdák harmincezer nézőt várnak, s kísérő rendezvényként hatalmas hódeszkás bulit ígérnek.
Ami a 250 ezer dolláros versenyt illeti, az idényzárót megelőzően meglehetősen sok még a kérdőjel, nagy a tülekedés a világbajnoki pontverseny helyezéseiért, így aztán izgalmas küzdelmek várhatóak a 6-Star Burton US Open péntektől vasárnapig tartó futamain. Az egyetlen biztos pont Peetu Piiroinen királlyá koronázása. A finn snowboardos – függetlenül a mostani produkciójától – már megnyerte a 2010/11-es szezon pontversenyét, ezzel együtt minden vetélytársa számára kihívás, hogy a US Open küzdelmein a háromszoros Swatch TTR világbajnok előtt végezzen. Annál is inkább hajtani fognak a mögötte lihegők, hiszen a dobogós helyek "leosztása" még nem történt meg, s az élcsoport többi pozícióján is nagy mozgás várható. Ott lesz tehát Stratton Mountain lejtőin a teljes hódeszkás elitmezőny. A belga Seppe Smits áll jelenleg a második helyen, de a két kanadai, Sebastien Toutant és Mark McMorris is ezüstre pályázik, miként a jelenleg ötödik és hatodik helyen tanyázó két svájci félcső-specialista, Christian Haller és Iouri Podladtchikov is abban bízik, hogy dobogós helyen zárja az idényt.

A hölgyeknél két amerikai snowboardos vetélkedik a királynői trónért. A zászló Jamie Andersonnak áll, ám a honfitárs Kelly Clark nagy dobbantásra készül, s noha jelenleg csak a 4. helyen áll a világranglistán – elsősorban azért, mert csupán öt TTR versenyen vett részt a szezonban –, most kirobbanó formában van, s abban bízik, hogy megfelelő félcső- és Slopestyle produkcióval tud annyi pontot begyűjteni, amennyivel utolérheti, szerencsés esetben meg is előzheti a világrangsor éllovasát. Mindez azt jelenti, hogy a ranglista második helyén álló szlovén Cilka Sadar sem érezheti magát biztonságban, neki is maximális produkciót kell nyújtania ahhoz, hogy megőrizhesse helyét a dobogón.

Aktuális információk, eredmények: www.ttrworldtour.com
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.