Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Peetu Piiroinen újra a csúcson

2011.03.16. Horányi-Névy András

Peetu Piiroinen újra a csúcson Az elmúlt hétvégén ért véget az idei snowboard Ticket To Ride világkupa sorozat az év egyik legnagyobb versenyével, a hat csillagos Burton US Open-el. Általában ez az a megmérettetés, ahol a rajongók idegei pattanásig feszülnek, hiszen itt dől el a bajnoki cím és a vele járó nem kevés pénznyeremény sorsa.
Idén azonban a trón már a verseny előtt foglalt volt, aki pedig kényelmesen hátradőlhetett benne, és füstkarikákat pöfékelve szemlélhette a többiek ádáz küzdelmét a fennmaradó helyekért, nem más, mint a 2009-es, és 2010-es győztes, Peetu Piiroinen. Matematikailag lehetetlen volt ugyanis bárkinek megfognia a fiút.

A finn csodarider tehát már sorozatban harmadszor arat finoman szólva fölényes győzelmet a többiek felett. Ez így leírva szép és jó, de vegyük figyelembe, hogy nem akárkik acsarkodnak vérben forgó szemekkel a szerény, visszafogott Peetu helyére. A kanadai nagyágyúk, Sebastien Toutant és Mark McMorris idén a slopestyle és a big air versenyek mindegyikén fenomenálisat mentek, nem is beszélve a TTR ranglista második helyén csücsülő belga Seppe Smitsről. Ám bármilyen zseniális trükköt tesznek is le ezek a fiúk a big air versenyen, vagy hoznak össze egy tökéletes futamot a slopestyle pályán, nem tudják tartani Peetu kiegyensúlyozott teljesítményét, amivel mindhárom számban, tehát a félcsőben is jeleskedik, amit mi sem bizonyít jobban, mint idei négy győzelme a legnagyobb, 6 csillagos versenyeken.

Piiroinen karrierje a 2008/2009-es szezonban kezdett el felpörögni, amikor megcsípte első TTR világbajnoki címét, ezzel a zsinórban harmadik győzelmével pedig végérvényesen, vaskos betűkkel karcolta be nevét a snowboard történelemkönyvekbe. Ráadásul tavaly ugyanilyen szemtelen módon, már az utolsó verseny előtt bebiztosította győzelmét a többi versenyző előtt. A 2010-es téli olimpián félcsőben "csak" az ezüstéreming menetelt, de 22 évesen még nagy valószínűséggel viszontlátjuk 2014-ben, győzelemre éhesen a következőn.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.