Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboard-gála a müncheni futballstadionban

2011.02.10. Árvay Sándor

Snowboard-gála a müncheni futballstadionban A bajor főváros emblematikus helyszíne, az 1972-es olimpia központi stadionja, a Bayern és az 1860 München sok egykori nagy futballcsatájának otthona ezen a szombaton a hódeszkás világ központja lesz.
A snowboardosok számára Nike 6.0 Air & Style olyan, mint az átlagpolgárnak a hagyományos Oktoberfest – nem kizárva persze azon lehetőséget, hogy ezen az egy napos hódeszkás fesztiválon is kitüntetett szerephez jut a sör...

Szombaton ott lesz Münchenben mindenki, aki számít a téli extrém sportok világában. Ami a versenyzők mezőnyét illeti: a legmagasabb minősítésű, hat csillagos TTR Swatch World Snowboard Tour Event versenyen láthatjuk az elmúlt heti innsbrucki nagy verseny ezüstérmesét, az aktuális világranglista-első finn Peetu Piroiinent, itt lesz a tavalyi innsbrucki bajnok szlovén Marko Grilc, a közelmúltban rendezett pekingi viadal nyertese, a kanadai Seb Toutant, az ottani harmadik német Elias Elhardt, s még számos klasszis, szerte a világból. Hetvenötezer eurót osztanak szét – a produkció,s a helyezés függvényében – a 16-os elitmezőny szereplői között. Az Olympia-stadionban magasodó ugrótorony egy igazi monstrum, acélból, fából és hóból, százhúsz építőmunkás két hétig tartó megfeszített munkájával készült el (a „díszlet” lebontása sem sokkal rövidebb, az is legalább egy hétig tart majd). Az építmény 45 méterre emelkedik a futballstadion szintje fölé, a starthely 41 m magasan lesz, s a versenyzők kb. 70 kilométeres sebességgel zúgnak alá a 42 fokos dőlésszögű, 70 m hosszú lesiklófelületen. Háromezer köbméter mesterséges havat hoztak a helyszínre, s a rendezői armada (hatszáz közreműködő, technikai munkatárs serénykedik a nagy gála napján) garantálja, hogy a szokatlan februári tavaszban, akár +10 fok feletti hőmérsékleten, vagy esőben is tökéletes lesz a hó.

A lesiklósáncot elhagyó ugrók több fordulatos légtornász produkciójuk, s a sikeres landolás után egy 25 méter széles sík területen találják magukat, ahol választhatnak a folytatásra „felszolgált” további három variáció közül: baloldalon újabb ugrásra nyújt lehetőséget egy másik építmény, középen ott Pole Jam, jobbra pedig a Jibberek villoghatnak a Nike 6.0 Stairset pódiumán. A legendás Air & Style Straight Jump Contest újdonságként önálló versenyszámot is bemutat, Rail Jam néven. A TTR 3-csillagos Nike 6.0 Stairset Battle Tour világdöntőjén a december óta tartó, kilenc előversenyből álló sorozat legjobbjai vehetnek részt

A hangulat felsrófolásában a sportprogramba illesztett két élőzenés koncert igyekszik gondoskodni (Sum41 és Patrice). A jegyárak elfogadhatónak tűnnek – a rámpák közelében, a futballstadion játékterén 38 eurót, a tribünökön 25 eurót kóstál a jegy.

Nike 6.0 Air & Style

München, Olympiastadion, 2011. február 12., szombat

A rajtlista:

Marko Grilc (szlovén), Peetu Piiroinen (finn), Andreas Wiig (norvég), Iouri Podladtchikov (svájci), Werner Stock (osztrák), Elias Elhardt (német), Markus Malin (finn), Gjermund Braaten (norvég), Janne Korpi (finn), Sebastien Toutant (kanadai), Seppe Smits (belga), Eric Willet (amerikai), Mikkel Bang (norvég), Ethan Morgan (német), Halldor Helgason (izlandi) és Sage Kotsenburg (amerikai).

A program:
  • 14.30: kapunyitás
  • 16.30: ünnepélyes megnyitó
  • 16.35: Nike 6.0 StairSet Battle Tour Final
  • 17.30: Patrice koncertje
  • 18.30: Straight Jump, 1. forduló
  • 19.45: Sum 41-koncert
  • 20.40: Straight Jump, 2. forduló
  • 21.20: Straight Jump, döntő
  • 22.00: eredményhirdetés, zárás
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.