Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Járvány előttinél is jobb augusztust zárt az osztrák turizmus

2022.09.29. Bata Attila

Az osztrák vendéglátók elégedettek lehetnek az augusztusi adatokkal, és ennek alapján valószínűleg a bevételekkel is. A vendégéjszakák száma meghaladta a járvány előtti utolsó év (2019) adatait. Jelentősen emelkedett a külföldi vendégek száma.
Saalbach Hinterglemm nyáron
Saalbach Hinterglemm nyáron
20,67 millió vendégéjszakát könyvelhettek el az osztrák szálláshelyek idén augusztusban. Ez a szám 2,3%-kal magasabb, mint 2019 augusztusában, a járvány előtti korszakban.

Az emelkedésben a legfontosabb szerepet a külföldi vendégek számának növekedése jelentette. A külföldiek megnövekedett utazási kedve 1993 óta a legmagasabb augusztusi vendégéjszakákat jelentette (15,24 millió). Főleg a németek érkeztek sokan (57,1%), őket a hollandok (11,3%) és az olaszok (4,9%) követték – írja a Statistik Austria.

Érdekesség, hogy éves szinten (januártól augusztusig) az idén kétszer annyian szálltak meg Ausztriában, mint tavaly. Az érdeklődések alapján van esély arra, hogy egy erős téli szezonkezdettel elérhetik a 2019-et éves szintet is. Jelenleg 12,2%-kal marad el a vendégéjszakák száma éves összehasonlításban a járvány előtti utolsó teljes évtől.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Alpin Murau csillagcsillagcsillag
A hotel 2006 végén nyitotta meg kapuit az Alpok szívében, Murauban, mely kedvező áraival, barátságos vendéglátóival várja egész éven át az aktív sportok szerelmeseit. Szauna, csoportszoba, internet, sítároló van a házban!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kirschbaum Apartmanház
6 db felújított apartman Murau központjában, Kreischberg síterepétől 7 km-re. Minden szinten jól felszerelt, közös konyhával, saját utcai parkolóval. Ingyenes WiFi a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kreischberg Pool Villas
Vadonatúj, luxus színvonalú házak a kreischbergi kabinos alsó állomásától 200-300 méterre. Az exkluzív berendezésű, 8-10 fős házak mindegyikéhez szauna ill. merülőkád v. kültéri, fűtött kismedence tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.