Járvány előttinél is jobb augusztust zárt az osztrák turizmus

2022.09.29. Bata Attila

Az osztrák vendéglátók elégedettek lehetnek az augusztusi adatokkal, és ennek alapján valószínűleg a bevételekkel is. A vendégéjszakák száma meghaladta a járvány előtti utolsó év (2019) adatait. Jelentősen emelkedett a külföldi vendégek száma.
Saalbach Hinterglemm nyáron
20,67 millió vendégéjszakát könyvelhettek el az osztrák szálláshelyek idén augusztusban. Ez a szám 2,3%-kal magasabb, mint 2019 augusztusában, a járvány előtti korszakban.

Az emelkedésben a legfontosabb szerepet a külföldi vendégek számának növekedése jelentette. A külföldiek megnövekedett utazási kedve 1993 óta a legmagasabb augusztusi vendégéjszakákat jelentette (15,24 millió). Főleg a németek érkeztek sokan (57,1%), őket a hollandok (11,3%) és az olaszok (4,9%) követték – írja a Statistik Austria.

Érdekesség, hogy éves szinten (januártól augusztusig) az idén kétszer annyian szálltak meg Ausztriában, mint tavaly. Az érdeklődések alapján van esély arra, hogy egy erős téli szezonkezdettel elérhetik a 2019-et éves szintet is. Jelenleg 12,2%-kal marad el a vendégéjszakák száma éves összehasonlításban a járvány előtti utolsó teljes évtől.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓK (2)
Club Hotel am Kreischberg csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, négycsillagos szálloda a kabinos lift alsó állomásától 150 méterre. Szállodai szobákkal, 2-8 fős apartmanokkal, wellness részleggel, fitnesz teremmel várja a vendégeket. Szolgáltatások: játékterem, konferenciaterem, sítároló, WiFi, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almdorf Stadl
Önálló faházak Stadl an der Mur szélén, Kreischbergtől 11 km, Turracher Höhétől pedig 22 km-re. A 70, illetve 100 m2 lakóterületű házak 6-9 fő befogadására alkalmasak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
EdelMur Apartmanok
Murau-Kreischberg síterep közelében, Stadl an der Mur-ban, a Mura folyó partján, 2018-ban átalakított és felújított apartmanházunk 12 különböző méretű, felszerelt konyhával ellátott apartmannal és több közös helyiséggel várja Önöket!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.