Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jean-Baptiste Grange újra edzésben

2012.10.11. Bata Attila

Jean-Baptiste Grange újra edzésben Örömteli ajándékot kapott 28. születésnapjára a franciák világbajnok szlalomosa, Jean-Baptiste Grange. Születésnapján, hosszú szünet után ismét lécre állhatott a Tignes feletti gleccseren. Sérülése után szerényebb tervekkel várja a szezont, de produkált ő már meglepetéseket egy-két komolyabb kihagyás után.
Bizony, nagyon hiányzott már az a könnyed stílus, ahogy Grange szlalomozik a kapuk között. A franciák világbajnoka lassan hét hónap után csatolhat ismét lécet. Még valamikor március végén sérült meg, amikor Val Thorens gleccserén már a leendő csapata, a Fischer léceit tesztelte, amelyekkel a következő szezont tervezte elkezdeni. Az edzés közben bukott, és ismét műteni kellett a már 2010-ben is megoperált térdét.

A bukás után búcsút mondott az addigi csapatának, a Rossignolnak, akikkel számos sikert ért el a korábbiakban és az idei szezonra aláírt a Fischerhez.

Grange káprázatos sorozatot produkált a 2008/2009-es szezonban, amikor is megnyerte a szlalom Világ Kupát, sőt még egy szuper-kombi versenyben is első lett Wengenben. A következő szezon megint nem jött össze, sérülés majd operáció 2010 januárjában, így lemaradt a kanadai olimpiáról. Ezután gyorsan visszanyerte a formáját, hiszen 2010 novemberében a finnországi Leviben már első lett. Majd 2010 decemberében egy újabb sérülés, ezúttal egy vállsérülés miatt kellett műteni. A visszatérés most is nagyszerűen sikerült, hiszen a 2011-es németországi világbajnokságon aranyérmes lett.

2011-es világbajnoki győzelem
A nyolcévnyi Rossignol korszak tehát lezárult, most már az új csapattal vág neki az idei szezonnak, amellyel kapcsolatban nincsenek vérmes reményei. Ez komolyabb sérülés volt, mint a korábbiak, több időre van szüksége a visszatéréshez. A söldeni versenyt még ki kell hagynia, de az amerikai versenyeken, decemberben már indulni szeretne. Az idei évet egy átmeneti szezonnak tekinti, már azzal is megelégedne, ha sikerülne bekerülnie a legjobb 15 szlalomos közé.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.