Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Jó hír: visszatért a tél az Alpokba

2013.12.27. | Szerző: Bata Attila
Az elmúlt két-három nap hatalmas havazást hozott a francia, svájci és olasz síterepeken. Ausztria déli része, valamint a gleccserek is kaptak szépen ebből a havazásból. A havazás a lehető legjobbkor érkezett, ezeken a helyeken már nem lesz gond a hóviszonyokkal az év végén.
Franciaország is megnyugodhat, lesz elég hó az év utolsó napjaira. Átlagosan 30-70 cm friss hó hullott a síterepeken, és a francia síterepek most igazán boldogok, hogy a tél visszatért a hegyekbe.

Franciaország: komoly lavinaveszély
Svájc déli része 100-150 cm havat kapott az elmúlt napokban, különösen örülhetett vagy bánkódhatott a déli ciklonokból mindig sok csapadékot kapó Ticino (Tessin) kanton a maga 180-200 cm friss havával. A középső részeken, Zermatt és a Berninagebiet között is hullott 50-80 cm hó, de legkevesebb 20-50 cm havat szinte az összes síterep felső része kapott.

Az olasz helyzetről már beszámoltunk. Kevés helyen úszták meg 70-100 cm friss hó alatt.

Cortina, sítereppé változott az utca is...
Ausztriában a déli oldal kapta a legtöbb havat. Nassfelden a honlapjuk szerint 100 cm friss hó esett. A dél-karintiai és kelet-tiroli területeken kívül a gleccsereken és a 2500 méter feletti részeken is 40-60 cm friss hó hullott Ausztriában.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A nagy havazás után kisütött a Nap, csodás az idő, de nem ajánlatos elhagyni a kijelölt pályákat, jelentősen megnőtt a lavinaveszély. Az olasz és francia hegyekben már négyes, az osztrák hegyekben jellemzően hármas fokozatú a lavinaveszély az ötös skálán. Ausztriában volt olyan síelő, akit egy nap alatt két lavina is elsodort.

2013.12.27. 20:02:23 cannibale
Ez nem néz ki rosszul.. :)
2013.12.28. 07:42:45 sun2005
Alakul a dolog, eshetne nálunk is
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 80 vendég és 7 regisztrált felhasználó látogatja.