Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jól halad a nyolcszemélyes lift építése Schladmingban

2024.08.08. Bata Attila

A népszerű stájerországi síterepen idén sem maradnak újdonság nélkül a síelők. Ezúttal a Hauser Kaibling részen folyik a lázas munka, hogy a szezonkezdetre elkészüljön a szupermodern, nyolcszemélyes ülőlift, amely a legtöbb utast szállíthat majd a tartományban.
A síterepen ezen a részen 32 éven keresztül egy négyszemélyes lift üzemelt. Az előd, a Quattralpina elbontása májusban kezdődött el. Júniusban a régi lift nagy részét már eltávolították, és június 13-án megkezdődött a visszaszámlálás: egy ünnepség keretében letették az az új felvonó alapkövét.
Osztrák és egyéb alpesi felvonók építésénél megszokott dolog, hogy a síterep un. építési naplót tesz közzé a honlapján. Itt szinte hetente frissülő információkkal (képekkel és videókkal) lehet követni az építkezés állását. Ez az oldal várhatóan a szezonkezdeti átadásig figyelemmel követi az építkezést.
A hegyállomás július végén
A hegyállomás július végén
A völgyállomás július végén
A völgyállomás július végén
A szezonkezdetre népszerű előadókat hívtak Schladmingba. Egy másik nyári sajtótájékoztatón a fellépő sztárok, Bryan Adams, Sting és Mick Hucknail (Simply Red) is beleültek az új szék prototípusába. 
A 2024-es Skiopening sztárvendégei is kipróbálták
A 2024-es Skiopening sztárvendégei is kipróbálták


A Kaiblinggrat lift adatai: 
Típus 8 fős ülések
Gyártó Leitner
Hossz 1456 méter
Szintkülönbség 454 méter
Völgyállomás 1414 m
Hegyállomás 1868 m
Kapacitás 3600 utas/óra
Sebesség 6 m/s
KOMMENTEK
Garajc | 2024.08.10. 06:35
Nekilódultak a horvátok is! A tavaly nyáron a Zágráb feletti Sljeme sípályán viharban súlyosan megsérült "Crveni spust" háromüléses felvonót elbontják, mert a Doppelmeyr szakemberei szerint a kár túlságosan nagy, hogy megjavítsák.

Ezért egy új négyüléses fognak építeni. Méghozzá teljes csere történik, azaz új völgyállomás, új felső állomás, nem lesz közbülső állomás (mondjuk a régi inkább csak egy vicc volt), új oszlopok, még az oszlopok vasbeton alapjait is cserélik, illetve természetesen új motorokat is beépítenek. Az alsó állomás 730 tszfm, míg a felső pedig 1028 méteres magasságban lesz.

Az új felvonó óránként kétezer utas szállítására lesz képes - a kirándulók és kerékpárosok nyáron 3, míg a síelők és a snowboardosok télen pedig 5 m/s sebességgel felvonózhatnak majd.

A munka becsült értéke 10 millió euró áfa nélkül. A közbeszerzést elnyerő cégnek a szerződés aláírásától 12 hónap áll rendelkezésére a munkák befejezésére, s így ha minden a tervek szerint alakul, akkor várhatóan a 2025/2026-os szezonban már üzemelhet is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bachseitenhof Panzió
1.200 m magasan az erdő szélén fekvő 12 szobás, panorámás panzió. A legközelebbi sílift (Fageralm) 4,5 km-re található, de kocsival a Ski Amadé sírégió számos síterepe elérhető. A síelés után finn- és infraszauna, ezen kívül internet, ingyenes parkolás várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.