Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jön a hideg, kezdődhet a hóágyúzás a hazai terepeken

2022.01.06. sielok.hu

Néhol kifejezetten télies idő lesz a hétvégén. Egyes helyeken akár mínusz 10 Celsius-foknál is hidegebb lesz, és helyenként havazás is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
A legalacsonyabb várható minimumok a hétvége folyamán (idokep.hu)
A legalacsonyabb várható minimumok a hétvége folyamán (idokep.hu)
Pénteken túlnyomóan derült, napos idő várható, majd kora estétől a déli megyékben megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Napközben csapadék nem valószínű, majd késő estétől a déli határ mentén hószállingózás kezdődhet. A legalacsonyabb hőmérséklet jellemzően mínusz 10 és mínusz 5 fok között valószínű, de néhol mínusz 14 fokig is hűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.

Szombaton az ország északnyugati, nyugati felén nem valószínű számottevő csapadék, máshol több helyen előfordulhat havazás, a keleti határ közelében néhol havas eső sem kizárt. Hajnalban nagyrészt mínusz 8 és mínusz 1 fok közötti értékeket mérhetnek, de a fagyzugokban akár mínusz 12 fok is lehet. Délután jellemzően mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.
Az Időkép előrejelzése a várható havazás mennyiségéről
Az Időkép előrejelzése a várható havazás mennyiségéről
Vasárnap hajnalban ködfoltok képződhetnek. Reggelig valószínűleg a Tiszántúlon is megszűnik a havazás. Napközben, majd éjjel elsősorban az ország nyugati, északnyugati felén fordulhat elő szórványosan havazás, helyenként havas eső, eső, ónos eső is. A minimumok többnyire mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakulnak, de a hóval borított tájakon jóval hidegebb is lehet. Délután mínusz 2 és plusz 5 fok közötti hőmérséklet valószínű - olvasható az előrejelzésben.

A ma késő esti hőmérsékletek már lehetővé teszik a hóágyúzást a hazai terepeken. Eplény már bejelentette, hogy amint lehet megkezdik a pálya behavazását. Jelenleg csak Mátraszentistvánban lehet síelni. Itt is készülnek a hópótlásra.
KOMMENTEK

Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.