Menü ≡

Kaliforniai hegyek: 120 cm hó hullott 48 óra alatt

2017.01.07. | Szerző: Bata Attila
Az Egyesült Államok nyugati részére visszatért a tél, és a kaliforniai Mammoth Mountain síterepének bőven jutott a havazásból az előző napokban. Kedd és csütörtök közötti 48 órás periódusban körülbelül 120 cm hó hullott a síterepen. Rövid szünet után újabb méteres havazásokat várnak a síterepre.
h i r d e t é s
A lenti képek és videók két nap havazásának eredménye. Pénteken pedig kisütött a Nap, ami igazi paradicsom a síelőknek, méteres havazás után a szikrázó napsütésben, a tiszta kék ég alatt síelni.

Tél van ...
A havazás természetesen nemcsak örömet, hanem gondokat is okozott a síterepen. Az autókat ki kellett ásni a parkolóból, a felsőbb régiókban lifteket nem lehetett használni a nagy szél miatt, így csak kilenc üzemelt a 25-ből.

Tél van ...
A síterep szerint a további előrejelzések eléggé brutálisak. A következő 10 napra 5-6 méternyi havat jósolnak a meteorológusok, ennyi havat utoljára öt évvel ezelőtt kapott a síterep. Ez a mennyiség azért is brutális, mert az előző években több kaliforniai síterepen egész szezonban nem hullott ennyi hó. A pénteki napsütés után, a hétvégétől több hullámban érkezik a havazás.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az elmúlt években nemcsak a síterepen, hanem egész Kaliforniában is gondot jelentett az aszály. A mostani havazás és esőzés (2700 méter alatt eső hullott) után többen optimisták, hogy a mostani csapadékos tél sokat segíthet, de a meteorológusok szerint ezt még korai megmondani. Azonban az biztos, hogy nem mindenki örül a hatalmas csapadéknak, több helyen pl. a Yosemite régióban évtizede nem látott áradások pusztítanak. 

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »