Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kanada: hórekorddal köszöntött be az október

2018.10.05. Bata Attila

Kanada nyugati részén, Alberta tartományban az emberek már hozzá vannak szokva a kora őszi és a késő tavaszi havazásokhoz, azonban ilyen korán és ilyen nagy mennyiségű havat még itt sem láttak. Calgary városában megdőlt a 24 óra alatt hullott hó mennyiségének októberi rekordja.
Kép: Nakiska Ski Area
Kép: Nakiska Ski Area
Két-három nappal ezelőtt komoly havazás csapott le az amerikai Montana állammal határos kanadai tartományra. Calgaryban körülbelül 40 centiméter hó hullott. Október 2-án, egy nap alatt, 32,8 cm hó esett a város nemzetközi repülőterén, amely októberi napi rekord. Legutóbb 1914 októberében hullott közel ennyi hó egy októberi napon.

A város közelében található ismert nemzeti parkok (Banff és Jasper), valamint számos síterep (Lake Louise és társai) is kaptak a havazásból. A legtöbb havat Nakiska síterepéről jelentették, ahol a hegyen 70 cm, a völgyben pedig 51 cm hullott.

A síszezon kezdetére még várni kell, általában november közepén kezdődik a síszezon ezen a környéken, de addig is nézegessük a mostani havazás képeit és videóit.

KOMMENTEK
supershape | 2018.10.05. 10:43
Már október elején megdőlt a novemberi rekord - ez igen!
Bata Attila | 2018.10.05. 11:41
Javítva.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.