Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kaprun: új tízfős kabinos üzemel december óta

2019.01.23. Stánicz Balázs

Már 2017 nyarán kezdetét vették a munkálatok, tavaly augusztusban felhúzták a kötélpályát és megjelentek az első kabinok az MK névre keresztelt kabinos felvonó, ami Kaprun üdülőfaluból visz Maiskogel síterepére. A felvonó egyben fontos kapocs az összeköttetésben.
Ugyanis a két síterepet 2019 decemberében összekötik, ennek az első állomása a nyáron felhúzott MK kabinos. A tízfős gondola a korábbi négyszemélyes Schaufelberget váltotta le, ugyanakkor annál jóval magasabbra visz, hiszen hegyállomása 1500 méter felett lesz. Érdekesség, hogy a régi felvonót Olaszországban állították fel. Az új liftet középállomással tervezték, ahol ki-, és beszállhatnak a síelők.
MK Maiskogelbahn
A kabinos 768 méterről indul, középállomása 1137 méteren, míg teteje 1570 méteren helyezkedik el és óránként 2800 téli sportoló szállítására képes. A kabinosnak köszönhetően a szezon korábban kezdődhet és tovább tarthat, ugyanis így lehetővé válik kevesebb hó esetén csak a felső sípályák üzemeltetése. (A korábbi négyülésesnél nem volt un. völgymenet, azaz a síelőket csak felfelé szállította).

Kaprun Center látványterve
Kaprun Center látványterve
A völgyállomásnál kapott helyett a Kaprun Center, egyrészt a kapruni lifttársaság új központja, másrészt a kasszák, 2000 m2-es sportbolt, sídepó is egy tető alá került.
Az új liftet tavaly december 21-én adták át.
KOMMENTEK

Szállástippek
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (9)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.