Menü ≡

Kaprun: új tízfős kabinos üzemel december óta

2019.01.23. | Szerző: Stani
Már 2017 nyarán kezdetét vették a munkálatok, tavaly augusztusban felhúzták a kötélpályát és megjelentek az első kabinok az MK névre keresztelt kabinos felvonó, ami Kaprun üdülőfaluból visz Maiskogel síterepére. A felvonó egyben fontos kapocs az összeköttetésben.
h i r d e t é s
Ugyanis a két síterepet 2019 decemberében összekötik, ennek az első állomása a nyáron felhúzott MK kabinos. A tízfős gondola a korábbi négyszemélyes Schaufelberget váltotta le, ugyanakkor annál jóval magasabbra visz, hiszen hegyállomása 1500 méter felett lesz. Érdekesség, hogy a régi felvonót Olaszországban állították fel. Az új liftet középállomással tervezték, ahol ki-, és beszállhatnak a síelők.
MK Maiskogelbahn
A kabinos 768 méterről indul, középállomása 1137 méteren, míg teteje 1570 méteren helyezkedik el és óránként 2800 téli sportoló szállítására képes. A kabinosnak köszönhetően a szezon korábban kezdődhet és tovább tarthat, ugyanis így lehetővé válik kevesebb hó esetén csak a felső sípályák üzemeltetése. (A korábbi négyülésesnél nem volt un. völgymenet, azaz a síelőket csak felfelé szállította).

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A völgyállomásnál kapott helyett a Kaprun Center, egyrészt a kapruni lifttársaság új központja, másrészt a kasszák, 2000 m2-es sportbolt, sídepó is egy tető alá került.
Az új liftet tavaly december 21-én adták át.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »