Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már Kaprunban is lehet síelni

2013.10.08. Stánicz Balázs

A hógazdag tavasznak és a szeptemberi havazásoknak köszönhetően már Kaprunban is lehet síelni. A kedvelt gleccsersíterep szeptember 28-án nyitotta meg a kapuit és azóta folyamatosan üzemel.
A 2013-as év kedvezőnek bizonyult az osztrák gleccserek számára. A meglehetősen hűvös tavaszt egy csapadékos június követte, mely során egy méteres friss hó hullott a Kapruni gleccseren. Bár július-augusztusban 3-4 hétig szokatlanul meleg idő honolt Ausztriában, a gleccserek így is szépen tartották magukat és a tavalyi hó – a felső részeken – megmaradt.

Ennek és az augusztus végétől beköszöntő havazások eredményeként a kapruni gleccser idén közel három héttel korábban nyitott ki, mint a tavaly.
Első szeptemberi havazás
Első szeptemberi havazás
Jelenleg a sípályarendszer felső része üzemel, azaz a Magnetköpf húzóliftek melletti pályák, illetve a bal oldal Kitz felvonó egészen a nyári beszálóhelyig, azaz a Sommereinstiegig használható.

Szeptember 28 - a síszezon első napja
Szeptember 28 - a síszezon első napja
A múlt héten nálunk is tapasztalható hideglevegő csak részint jutott el Ausztriába, a nyugati tartományokat jóval enyhébb idő jellemezte. Ennek ellenére néhány napig sikerült a hóágyúkat üzemeltetni, mellyel a gleccser alsó részét igyekeztek „behavazni”.
Hamarosan megérkezik az égből is az utánpótlás. Holle Anyó a kis pihenője után újra megrázza a dunyháit. Az első hófelhők holnap elérik Ausztriát, az igazi nagy havazásra csütörtöki és pénteki napokon számíthatunk; akár fél méter feletti friss hó is lehullhat!
KOMMENTEK
osvald | 2013.10.08. 14:57
Már bizseregnek a lábaim!
netgo97 | 2013.10.08. 15:12
Szépek a képek :D

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (9)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.