Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Már Kaprunban is lehet síelni

2013.10.08. | Szerző: Stani
A hógazdag tavasznak és a szeptemberi havazásoknak köszönhetően már Kaprunban is lehet síelni. A kedvelt gleccsersíterep szeptember 28-án nyitotta meg a kapuit és azóta folyamatosan üzemel.
A 2013-as év kedvezőnek bizonyult az osztrák gleccserek számára. A meglehetősen hűvös tavaszt egy csapadékos június követte, mely során egy méteres friss hó hullott a Kapruni gleccseren. Bár július-augusztusban 3-4 hétig szokatlanul meleg idő honolt Ausztriában, a gleccserek így is szépen tartották magukat és a tavalyi hó – a felső részeken – megmaradt.

Ennek és az augusztus végétől beköszöntő havazások eredményeként a kapruni gleccser idén közel három héttel korábban nyitott ki, mint a tavaly.
Első szeptemberi havazás
Első szeptemberi havazás
Jelenleg a sípályarendszer felső része üzemel, azaz a Magnetköpf húzóliftek melletti pályák, illetve a bal oldal Kitz felvonó egészen a nyári beszálóhelyig, azaz a Sommereinstiegig használható.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A múlt héten nálunk is tapasztalható hideglevegő csak részint jutott el Ausztriába, a nyugati tartományokat jóval enyhébb idő jellemezte. Ennek ellenére néhány napig sikerült a hóágyúkat üzemeltetni, mellyel a gleccser alsó részét igyekeztek „behavazni”.
Hamarosan megérkezik az égből is az utánpótlás. Holle Anyó a kis pihenője után újra megrázza a dunyháit. Az első hófelhők holnap elérik Ausztriát, az igazi nagy havazásra csütörtöki és pénteki napokon számíthatunk; akár fél méter feletti friss hó is lehullhat!
2013.10.08. 14:57:10 osvald
Már bizseregnek a lábaim!
2013.10.08. 15:12:31 netgo97
Szépek a képek :D
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 149 vendég és 10 regisztrált felhasználó látogatja.