Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kaprun: szombaton indul a síszezon a gleccseren

2017.09.27. Stánicz Balázs

Még szeptemberben, azaz most szombaton kezdődik a 2017/18-as síszezon. A gleccseren egészen július 24-ig csúszhattunk, két hónap "nyári szünet" után újra birtokba vehetjük a széles gleccserpályákat Salzburg tartomány legmagasabb és leghóbiztosabb síterepén. A síszezon szeptember 30-tól július 22-ig tart.
Az Alpincenter (2450 m) a múlt héten - Fotó: Stánicz Balázs
Az Alpincenter (2450 m) a múlt héten - Fotó: Stánicz Balázs
Az elmúlt időszakban rengeteg hó esett, az osztrák gleccser síterepek közül Hintertux mellett Kaprunban hullott a legtöbb hó. A havazást megtámogatva szeptember 17-től csaknem öt napon keresztül folyamatosan hóágyúztak, de az elmúlt napokban is üzemeltek éjszakánként. Ha még mindig nem lenne elég hóból, úgy a lifttársaság késő tavasszal óriási hódepókba halmozta a havat, amit gondosan letakartak. Az elraktározott hó átvészelte a nyarat és a napokban terítik a sípályákon. A Panoramabahn hatüléses kabinos, a Gletscherjet 2 kabinos, továbbá az Alpincentertől a Gletscherjet 3+4 10 fős kabinos és nyolcszemélyes ülőlift, a Magnetköpf gleccserlift és a siklófelvonó üzemel a hétvégétől.

Hivatalosan a Gletscherjet 3+4 középállomásáig csúszhatunk le. További sípályák és felvonók megnyitása folyamatosan. Ne feledjük, hogy még csak szeptember van! A múlt heti nagy hóesések után lecsendesedett az idő, jobbára a napsütés jellemzi az osztrák gleccsereket, időnkénti felhősödéssel és elszórtan hózáporokkal. Bár még "messze" van, az október meghozhatja a következő havazást.
KOMMENTEK
Dús Ernő | 2017.09.27. 15:27
2017 November 23-25 között leellenőrizzük :)
tibor.becker | 2017.09.29. 11:17
Friss hír: Kaprunt összekötik lifttel a kitzsteinhorni sípályákkal (Maiskogelen keresztül). 2018-ban kezdik az építkezést és várhatólag 2019-ben lesz kész. Zell_am_See és Kitzsteinhorn összeköttetése egyenlöre várat magára. Üdv, Tibor (sajnos jó linket nem találtam róla, csak ezt: http://www.skiresort.de/lifte-bahne...n/in-planung/zell-am-see-...

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
AKCIÓK (2)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.