Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kaprun: szombaton indul a síszezon a gleccseren

2017.09.27. Stánicz Balázs

Még szeptemberben, azaz most szombaton kezdődik a 2017/18-as síszezon. A gleccseren egészen július 24-ig csúszhattunk, két hónap "nyári szünet" után újra birtokba vehetjük a széles gleccserpályákat Salzburg tartomány legmagasabb és leghóbiztosabb síterepén. A síszezon szeptember 30-tól július 22-ig tart.
Az Alpincenter (2450 m) a múlt héten - Fotó: Stánicz Balázs
Az Alpincenter (2450 m) a múlt héten - Fotó: Stánicz Balázs
Az elmúlt időszakban rengeteg hó esett, az osztrák gleccser síterepek közül Hintertux mellett Kaprunban hullott a legtöbb hó. A havazást megtámogatva szeptember 17-től csaknem öt napon keresztül folyamatosan hóágyúztak, de az elmúlt napokban is üzemeltek éjszakánként. Ha még mindig nem lenne elég hóból, úgy a lifttársaság késő tavasszal óriási hódepókba halmozta a havat, amit gondosan letakartak. Az elraktározott hó átvészelte a nyarat és a napokban terítik a sípályákon. A Panoramabahn hatüléses kabinos, a Gletscherjet 2 kabinos, továbbá az Alpincentertől a Gletscherjet 3+4 10 fős kabinos és nyolcszemélyes ülőlift, a Magnetköpf gleccserlift és a siklófelvonó üzemel a hétvégétől.

Hivatalosan a Gletscherjet 3+4 középállomásáig csúszhatunk le. További sípályák és felvonók megnyitása folyamatosan. Ne feledjük, hogy még csak szeptember van! A múlt heti nagy hóesések után lecsendesedett az idő, jobbára a napsütés jellemzi az osztrák gleccsereket, időnkénti felhősödéssel és elszórtan hózáporokkal. Bár még "messze" van, az október meghozhatja a következő havazást.
KOMMENTEK
Dús Ernő | 2017.09.27. 15:27
2017 November 23-25 között leellenőrizzük :)
tibor.becker | 2017.09.29. 11:17
Friss hír: Kaprunt összekötik lifttel a kitzsteinhorni sípályákkal (Maiskogelen keresztül). 2018-ban kezdik az építkezést és várhatólag 2019-ben lesz kész. Zell_am_See és Kitzsteinhorn összeköttetése egyenlöre várat magára. Üdv, Tibor (sajnos jó linket nem találtam róla, csak ezt: http://www.skiresort.de/lifte-bahne...n/in-planung/zell-am-see-...

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.