Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kaprun: ma kezdődik a síszezon

2018.10.12. Stánicz Balázs

Salzburg legmagasabb, egyben a tartomány egyetlen gleccser síterepén is kezdetét veszi a szezon, így immáron hét osztrák gleccseren húzhatjuk a szezon első íveit.
Kapruni gleccser hétfőn - Fotó: Stánicz Balázs
Kapruni gleccser hétfőn - Fotó: Stánicz Balázs
Az október eleji havazásnak, de leginkább az azt követő hóágyúzásnak és a tavalyi hódepók szétterítésének köszönhetően Kaprunban is beindul a szezon.

Az első napon kilenc felvonót használhatunk. A Gletscherjet 1 és 2 kabinosokat, továbbá a Gletscherjet 3 hibrid felvonót és a Gletschetjet 4 kabinost. A pályák mellett nyitva lesznek a húzóliftek, így a Schneehasenlift tányéros és a Magnetköpf illetve Kitz csákányosok.

Hóágyúk az Alpincenter pályán - Fotó: Stánicz Balázs
Hóágyúk az Alpincenter pályán - Fotó: Stánicz Balázs

Ezen felvonók mellett járni fog az Alpincentertől induló nagykabinos, és a kilátók illetve a sípályák közt közlekedő siklóvasút.

A sípályákat tekintve a Magnetköpf mellett lévő kék 1-es, továbbá a 4-es pályák variációi és a Schneehasenlift két lejtője (15-ös) áll a síelők és snowboardosok rendelkezésére. Egészen a Gletscherjet 3+4 középállomásáig csúszhatunk le.

Készítik elő a sípályákat - Fotó: Stánicz Balázs
Készítik elő a sípályákat - Fotó: Stánicz Balázs

További pályák és liftek nyitása az aktuális időjárási-, és hóviszonyoknak megfelelően. Jó hír, hogy a jövő héten napról napra hűvösebb lesz, így az osztrák gleccsereken ismét elkezdődhet a hógyártás, amibe október 20. körül akár Holle Anyó is besegíthet.
KOMMENTEK

Szállástippek
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (9)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.