Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Karácsonyi nagyüzemre készülnek az osztrák pályák

2009.12.16. | Szerző: Bata Attila
Karácsonyi nagyüzemre készülnek az osztrák pályák A hétvégén 10-25 centiméter havazással megérkezett nagyon hideg levegő úgy tűnik megmentette a karácsonyi szezont a modernebb osztrák síterepeken. A hóágyúk lázasan dolgoznak, hogy az ünnepekre az összes pályát előkészítsék, ahol nincs elég hóágyú, ott valószínűleg hiába bíznak Holle Anyóban.
A Ski amadé területén szinte megállás nélkül dolgoznak a hóágyúk. Már egy hét sincs a karácsonyi csoportok megérkezéséig, addig a főszezonhoz méltó körülményeket kellene kialakítani a pályákon is, vagyis legalább legyen rajtuk elég hó. A hatalmas síterület magasabban található pályái már most is fogadóképesek, még egy kis mesterséges havazással teljesen fogadóképes állapotba hozhatóak az ünnepekre. Ezeken a síterepeken, most a legfontosabb, hogy az alsó pályák is síelhetőek legyenek, a síelők vissza tudjanak csúszni a liftek völgyállomásáig, vagy a parkolókhoz.

Az üzemeltetők Bad Gasteinban mindent megtesznek, hogy annak érdekében, hogy Karácsonyra elkészüljenek a pályákkal, jelenleg a Sportgastein és a Dorfgastein-Großarl részen lehet síelni. A síterület összes síterepén dolgoznak a hóágyúk, amely azt is jelenti, hogy a héten folyamatosan adják át az elkészített pályákat a síelők részére.

Flachauban már megkezdődött a mozgolódás, ugyan még nem mindegyik pálya működik, de szombaton 16.000, vasárnap pedig 26.000 menetet regisztráltak a liftek előtt található belépőkapuk. Csak az összehasonlítás kedvéért, főszezonban, amikor az összes pálya üzemel, akkor ez a szám 80.000 körül szokott alakulni.

A karácsonyi ünnepek nyertesei Ausztriában (hozzánk és Szlovákiához hasonlóan) a hóágyúkkal rendelkező síterepek lesznek. A kemény hideg a következő hét elejéig megmarad, a hóágyúkkal gyártott hó nem fog elolvadni. A hóágyúk nélküli terepek nem lesznek szerencsések, hiszen csak kisebb mennyiségű friss hó várható, nagy havazás a következő napokban kizártnak tűnik. Az osztrák meteorológusok legújabb számításai szerint a kemény hideget Karácsony tájékán váltja fel egy valamivel enyhébb időjárási front.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »