Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Karácsonyi nagyüzemre készülnek az osztrák pályák

2009.12.16. Bata Attila

Karácsonyi nagyüzemre készülnek az osztrák pályák A hétvégén 10-25 centiméter havazással megérkezett nagyon hideg levegő úgy tűnik megmentette a karácsonyi szezont a modernebb osztrák síterepeken. A hóágyúk lázasan dolgoznak, hogy az ünnepekre az összes pályát előkészítsék, ahol nincs elég hóágyú, ott valószínűleg hiába bíznak Holle Anyóban.
A Ski amadé területén szinte megállás nélkül dolgoznak a hóágyúk. Már egy hét sincs a karácsonyi csoportok megérkezéséig, addig a főszezonhoz méltó körülményeket kellene kialakítani a pályákon is, vagyis legalább legyen rajtuk elég hó. A hatalmas síterület magasabban található pályái már most is fogadóképesek, még egy kis mesterséges havazással teljesen fogadóképes állapotba hozhatóak az ünnepekre. Ezeken a síterepeken, most a legfontosabb, hogy az alsó pályák is síelhetőek legyenek, a síelők vissza tudjanak csúszni a liftek völgyállomásáig, vagy a parkolókhoz.

Az üzemeltetők Bad Gasteinban mindent megtesznek, hogy annak érdekében, hogy Karácsonyra elkészüljenek a pályákkal, jelenleg a Sportgastein és a Dorfgastein-Großarl részen lehet síelni. A síterület összes síterepén dolgoznak a hóágyúk, amely azt is jelenti, hogy a héten folyamatosan adják át az elkészített pályákat a síelők részére.

Flachauban már megkezdődött a mozgolódás, ugyan még nem mindegyik pálya működik, de szombaton 16.000, vasárnap pedig 26.000 menetet regisztráltak a liftek előtt található belépőkapuk. Csak az összehasonlítás kedvéért, főszezonban, amikor az összes pálya üzemel, akkor ez a szám 80.000 körül szokott alakulni.

A karácsonyi ünnepek nyertesei Ausztriában (hozzánk és Szlovákiához hasonlóan) a hóágyúkkal rendelkező síterepek lesznek. A kemény hideg a következő hét elejéig megmarad, a hóágyúkkal gyártott hó nem fog elolvadni. A hóágyúk nélküli terepek nem lesznek szerencsések, hiszen csak kisebb mennyiségű friss hó várható, nagy havazás a következő napokban kizártnak tűnik. Az osztrák meteorológusok legújabb számításai szerint a kemény hideget Karácsony tájékán váltja fel egy valamivel enyhébb időjárási front.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.