Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hideg és fehér karácsonyt jósolnak a szlovák terepekre

2010.12.11. Bata Attila

Hideg és fehér karácsonyt jósolnak a szlovák terepekre Egyre jobban alakul az előszezon Szlovákiában is, szinte rá sem lehet ismerni a hóviszonyokra az előző évekhez képest. A szlovák meteorológusok is egyre optimistábbak. A jövő hétre várható kőkemény hideg után fehér karácsonyt jósolnak az ország nagy részére, de síterepekre nagy eséllyel.
Alakul tél Szlovákiában. Az előző szezonokban mindig jött egy nagyobb előzetes november elején, amely beindította a síelők fantáziáját, de aztán januárig kellett várni a következő komoly havazásra. Idén teljesen másképp alakul eddig a helyzet, enyhe november után hóban egyre gazdagabb december köszöntött be.

Ebből már a síterepek is profitálnak, hiszen szombaton már körülbelül 30 síterepen lehetett sportolni Szlovákiában. Az újonnan kinyitott síterepek között szerepel: Jasenská dolina, Malinô Brdo, Kubašok Spišské Bystré, Lopušná dolina Ski Chem, Zuberec Janovky, Športcentrum Oščadnica, Strachan Ždiar, Čertovica-hágó, Remata, Skalka pri Kremnici és Králiky. A havazásnak köszönhetően pénteken tovább javultak a hóviszonyok, a legtöbb síterepen már átlagosan 30-50 centiméter vastag havat találunk.

Hóágyúzás Chopok-Északon a hétvégi forgalomra készülve
Hóágyúzás Chopok-Északon a hétvégi forgalomra készülve
Az időjárás pedig továbbra is kedvező marad a síeléshez. Tegnap délben a Lomnici-csúcson mínusz 22 fokot mértek, és a Magas-Tátrában alaposan fel kell majd öltözni a következő hétben, ha valaki nem akar fagyoskodni. Jövő héten még az alacsonyabban fekvő helyeken sem emelkedik nulla fok fölé a hőmérséklet, este pedig kemény mínusz 15-20 fokos fagyokkal kell számolni a magasabban fekvő településeken.

Egyre több előrejelzés lát napvilágot a karácsonnyal kapcsolatban, és szinte mindegyik hideg és fehér karácsonyt jósol Szlovákiában. Az egyik meteorológus szerint, ha mégsem így lenne, az nem lesz akkora csalódás, hiszen a szlovákok az utóbbi időben hozzászokhattak az enyhe, hó nélküli ünnepekhez.

A síterepek java a jövő héttől már nem csak a hétvégére nyit ki, hanem naponta üzemelnek. A pályákat folyamatosan készítik elő, de a teljes üzemeltetésben (összes pálya és összes lift) a karácsonyi ünnepek előtt ne nagyon bízzunk.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.