Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Karintia: 20-40 cm friss hó érkezett a napokban

2012.12.28. Bata Attila

Karintia: 20-40 cm friss hó érkezett a napokban Javul a helyzet a pályákon az év végi roham előtt. A karintiai síterepek felsőbb régióiban átlagosan 15-20 cm, a szerencsésebb pályákon 30-40 cm friss hó hullott az előző napokban. A szállásadók elégedettek, a szállások nagy részét már rég lefoglalták a szilveszteri időszakra.
A helyi turisztikai hivatal tájékoztatása szerint már csak néhány szabad szoba akad Bad Kleinkirchheim síterepén. Itt jelentősen javultak a síelés körülményei a felsőbb részeken, hiszen az utóbbi napokban 20 cm hó hullott a magasabb régiókban, igaz lent a faluban eső esett.

Nassfelden az összes lift, beleértve még a baby-lifteket is üzemel. Természetesen az összes pályát is előkészítették az ünnepi időszakra. Szerdán a felső részeken 15 cm hó esett, így a pályákon 70 cm vastag a hó a helyi üzemeltetők tájékoztatása szerint.

Heiligenbluton újabb 10 cm hó hullott szerdán, amely meghozta a síelők kedvét és újabb foglalások érkeztek az ünnepi időszakra. Itt is nehéz már szabad szállásokat találni a közelben. Az üzemeltetők szerint a pályák ideális állapotban vannak, a hóvastagság 80 centiméter.

A síterepek által közölt friss hóadatok közül Gerlitzen és Klippitztörl is 20 cm friss havat jelentett szerdáról, vélhetően ezt a mennyiséget csak a felsőbb régiókban találjuk meg. A legtöbb friss havat Mölltal és Innerkrems kapta, itt a 40 cm is összejött helyenként.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.