Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Karintiába is megérkezett a havazás

2012.02.13. Stánicz Balázs

Karintiába is megérkezett a havazás A hóínséges december és január után február a havasabbik arcát mutatja Ausztria déli tartományában. Friss hó esett a karintiai síterepeken, fehér ruhát öltöttek a kedvelt síközpontok, így Gerlitzen, Nassfeld, Bad Kleinkirchheim is.
A kellően hideg hőmérsékletek után a hó is megérkezett Karintiába. Egy délről benyúló csapadékzónának köszönhetően tartományszerte havazott a múlt hét folyamán, ami igazi téli mesevilággá változtatta a tájat; csillogó hómezők, havas fenyvesek és nagyszerű sípályák várják a most útra kelőket.

Bad Kleinkirchheimben közel egy méteres hótakaró fedi a pályákat, Gerlitzenen és Turracher Höhén 60 cm, Nassfelden 110 cm, Heiligenbluton 140 cm hó van. A közelebbi Koralpén és Klippitzen 70-80 cm-t mutatnak a hómércék.
Remek hóviszonyok Karintiában
Remek hóviszonyok Karintiában
A hétvégi havazás átmenetileg a közlekedésben is gondot okozott; több hegyi út csak hólánccal volt járható. Az A2-es autópályán egy magyar hölgy szenvedett balesetet, aki a havas úton autójával megcsúszott és a szalagkorlátnak csapódott. A vezetőt könnyű sérülésekkel szállították a klagenfurti kórházba, utasa sértetlen maradt. Mint ahogy a hatóságok megállapították az autó nyári gumival közlekedett, holott Ausztriában november óta téli gumi használata a kötelező.
KOMMENTEK
százas | 2012.02.14. 14:36
A nyári gumis kocsiban lehet, hogy vízisíket szállított?

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.