Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Karintia: lavina áldozata lett az eltűnt magyar túrázó

2015.01.26. sielok.hu

A tegnap Bad Kleinkirchheim környékén eltűnt magyar túrázó holttestét ma találták meg a hegyimentők. A 32 éves férfit lavina temette be. A rendőrség véleménye szerint a teste körülbelül 24 órán keresztül volt a hóomlás alatt.
A 32 éves magyar férfi karácsony óta lakott és dolgozott szezonmunkásként Bad Kleinkirchheim síterepén. A szállásadója megbízható fiatalembernek ismerte meg, ezért tegnap, amikor nem tért vissza a túrájából, azonnal jelentette a rendőrségen. Tegnap már egy mentőcsapat kereste a település környékén, egy hatalmas területen. Akkor még semmilyen információjuk nem volt arról, hogy pontosan merre keressék és a mobiltelefonját sem sikerült bemérni. A keresést ma hajnal egykor függesztették fel. 

Hétfő reggel folytatták a kutatást és a Moschelitzen közelében egy lavinaomlást fedeztek fel. Itt találták meg az áldozatot. A helyi rendőrség vezetője szerint a fiatalember 13:00-kor indult el túrázni és 14:00 óra környékén telefonon felhívta az édesanyját. Ez volt az utolsó nyom, amin a kutatócsapat el tudott indulni. Feltételezésük szerint a baleset valamikor 15:00 és 16:00 óra között történhetett, így a holttestet egy napig hó borította.

A rendőrség szerint az áldozat helyismerettel nem rendelkezett, de gyakorlott sportember volt. Keresését egy 150 fős hegyimentőkből, tűzoltókból, rendőrökből és rendőrkutyákból álló csapat végezte. A mentőcsapat bízott benne, hogy élve találják meg a magyar túrázót, ezért egy orvos is tagja volt a csapatnak - írja az ORF.

KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel NockResort csillagcsillagcsillagcsillag
Nívós, 4 csillagos szálloda közvetlenül a bad kleinkirchheimi sípályák és síiskola mellett, kb. 300 méterre a legközelebbi sífelvonótól (Maibrunnbahn). Wellness részleg 1000 m2-en medencével, szaunákkal, gőzfürdővel, pezsgőfürdővel és realxációs szobával. Gyerekbarát szolgáltatások!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthaus Luggwirt
A 21 ágyas Gasthaus "Luggwirt" 1150 m magasan, a Gurk folyó völgyében, Bad Kleinkirchheim síterepétől kb. 11 km-re, Falkerttől 13 km-re míg Turracher Höhétől 20 km-re található. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wald Residence
4, 6 és 8 fős, igényesen berendezett, önellátásos apartmanok Bad Kleinkirchheim központi részén, 150 méterre a legközelebbi sípályától és lifttől. Felszereltség: garázs/parkoló, wifi, mosógép, balkon, mosogatógépes konyha.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.