Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Karintia: lavina áldozata lett az eltűnt magyar túrázó

2015.01.26. | Szerző: sielok.hu
A tegnap Bad Kleinkirchheim környékén eltűnt magyar túrázó holttestét ma találták meg a hegyimentők. A 32 éves férfit lavina temette be. A rendőrség véleménye szerint a teste körülbelül 24 órán keresztül volt a hóomlás alatt.
h i r d e t é s
A 32 éves magyar férfi karácsony óta lakott és dolgozott szezonmunkásként Bad Kleinkirchheim síterepén. A szállásadója megbízható fiatalembernek ismerte meg, ezért tegnap, amikor nem tért vissza a túrájából, azonnal jelentette a rendőrségen. Tegnap már egy mentőcsapat kereste a település környékén, egy hatalmas területen. Akkor még semmilyen információjuk nem volt arról, hogy pontosan merre keressék és a mobiltelefonját sem sikerült bemérni. A keresést ma hajnal egykor függesztették fel. 

Hétfő reggel folytatták a kutatást és a Moschelitzen közelében egy lavinaomlást fedeztek fel. Itt találták meg az áldozatot. A helyi rendőrség vezetője szerint a fiatalember 13:00-kor indult el túrázni és 14:00 óra környékén telefonon felhívta az édesanyját. Ez volt az utolsó nyom, amin a kutatócsapat el tudott indulni. Feltételezésük szerint a baleset valamikor 15:00 és 16:00 óra között történhetett, így a holttestet egy napig hó borította.

A rendőrség szerint az áldozat helyismerettel nem rendelkezett, de gyakorlott sportember volt. Keresését egy 150 fős hegyimentőkből, tűzoltókból, rendőrökből és rendőrkutyákból álló csapat végezte. A mentőcsapat bízott benne, hogy élve találják meg a magyar túrázót, ezért egy orvos is tagja volt a csapatnak - írja az ORF.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »