Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás Karintiában: lezárták az A2-es autópályát

2009.01.28. Bata Attila

Havazás Karintiában: lezárták az A2-es autópályát A beharangozott erős havazás elérte Ausztriát, különösen Karintiában okozott komolyabb fennakadásokat a közlekedésben. Kedd estig körülbelül 40 cm friss hó esett és Packabschnitt közelébe az Olaszországba vezető A2-es autópályát három órán keresztül le kellett zárni.
Kedd este háromnegyed hétkor indult meg úja a forgalom a karintiai síterepekhez vezető A2-es autópályán, majdnem három órás szünet után. A havazás sokakat meglepett, hiszen amíg a völgyben viszonylag jól lehetett haladni a sónedves hóban, addig a magasabb részeken már 30-40 cm hó gyűlt össze. Az A2-es autópályán mindkét irányban hatalmas torlódás alakult ki a hóban veszteglő kamionok és teherautók miatt. A jelentések szerint a sor hossza elérte az öt kilométert.

Az erős havazás miatt számos baleset történt az osztrák utakon. A Schladming felé vezető B320-as úton egy személyautó megcsúszott a havas úton és a sofőr valamint a mögötte ülő utasa életét vesztette, a többieket súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A baleset miatt hatalmas dugó alakult ki a környéken. A közlekedési káoszt a havazáson felül az is tetézte, hogy a balesettel egyidőben fejeződött be a schladmingi esti Világkupa futam, ahol kb. 60 000 néző vett részt, akik a verseny után megpróbáltak hazajutni.

Az előrejelzések szerint csütörtök estig további folyamatos havazás várható Ausztria nagy részén.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.