Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A március mentette meg a szezont Karintiában

2010.04.22. Bata Attila

A március mentette meg a szezont Karintiában A tavalyi szezon minden idők legjobb telét jelentette a karintiai síterepeken. Remek hóviszonyok, sok vendég, köztük a válság miatt sok helyi síelő, akik inkább a helyi, olcsóbb síelést választották az utazás helyett. Az idei szezon rosszul indult, de a március nagyot javított a számokon, így csak kicsi a visszaesés tavalyhoz képest.
Későn hullott le nagyobb mennyiségű hó a karintiai síterepeken, ezért nagyon gyengén indult a szezon a vendégéjszakákat számolva. Februárig minden hónapban kevesebb éjszakát regisztráltak a síterephez közeli szálláshelyeken, mint az előző szezonban. 2008 decemberének eleje már a méteres havazásokról szól Karintiában, ezzel szemben a tavalyi szezonban még karácsonykor sem volt ennyi hó a pályákon.

A szezon számai tökéletesen tükrözik, hogy mennyivel rosszabb hóviszonyok várták az előző szezonban a síelőket. Már a novemberi hónap is 2,3 mínuszt produkált 2008 novemberéhez képest, és a folytatás sem volt jobb. Decemberben 5,3, januárban pedig 5 százalékkal érkeztek kevesebben, mint a 2008/2009-es szezonban. A legfontosabbnak számító februári hónap pedig 2,3 százalékkal múlta alul a tavalyit. Ekkor már sokan temették a szezont, és kevesen gondolták volna, hogy a március helyrebillenti a mérleget. A márciusra összegyűlt hó és a szikrázó napsütés megtette a hatását, és ebben a hónapban majdnem 10 százalékkal többen érkeztek, mint korábban. Az áprilisi húsvét szintén segített csökkenteni a lemaradást, így összességében a 2009/2010-es szezon vendégéjszakái csak 1,1 százalékkal maradnak el a megelőző szezon adataitól.

Ezzel Karintia történetének második legjobb szezonját zárta. A helyi turisztikai hivatal vezetője szerint ez remek eredmény a gazdasági válság kellős közepén. A síelőket is érinti a válság, ez legtöbbször a spórolásban jelentkezett. A tavalyihoz képest jelentősen megnőtt az alacsonyabb kategóriájú szállásokat választó vendégek száma. A korábbiakhoz képest 35 százalékos emelkedést mutat ez a vendégkör.

A karintiaiak legalább hasonló szezonban reménykednek jövőre is. Ehhez leginkább egy havas tél kellene, amely minden reklámnál többet érne, főleg azért is, mert a turisztikai hivatal 20 százalékkal csökkentette a marketingre szánt büdzséjét 2010-ben.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.