Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gerlitzen és Dreiländereck friss hóval várják az ünnepet

2010.03.12. Bata Attila

Gerlitzen és Dreiländereck friss hóval várják az ünnepet A hosszú ünnep egyik legnépszerűbb osztrák célpontjai közé tartoznak a karintiai Villach környéki síterepek. A hétvégén 25-40 cm friss hóval várják a magyar síelőket is Gerlitzen, Dreiländereck és Verditz síterepein. Ezen a részen a szezon hamarosan véget ér, csak Gerlitzen tart ki április közepéig.
Annak ellenére, hogy az utóbbi napokban szépen hullott a márciusi áldás, nem a legjobb szezont zárják a Villach környéki síterepek. Gerlitzenen a megszokott mennyiségű napot lehetett síelni, de még sosem került ilyen sokba az üzemeltetés. A nagy havazás elég későn érkezett meg, addig a hóágyúkat voltak kénytelenek üzemeltetni, aztán a későbbi havazások alkalmával Holle anyó is lehetett volna bőkezűbb. A Karácsony előtti esős időszak bevételkiesése, és a hóhiányos időszakok hatalmas költségei miatt az idei mérleg jóval kedvezőtlenebb lesz a tavalyinál.

Az elmúlt napokban 40 cm friss hó esett. Gerlitzen síterepén egészen húsvétig biztosan lehet síelni, az üzemeltetők szerint annyi hó van, hogy addig az összes lift járni fog. Levezetésnek még húsvét után egy hétig nyitva tart a síterep, igaz ekkor már csökkentett árakkal és csak néhány üzemelő pályával. A jelenlegi tervek szerint április 11-én lehet utoljára síelni.

A közeli Dreiländerecken az elmúlt napokban 25 cm hó esett, de ez már csak szépségtapasz az anyagi nehézségekkel küzdő síterepnek. A szezonban volt egy kéthetes időszak, amikor a síterepet szinte állandóan köd borította, azokon a napokon a legjobb esetben is csak 10 méterig lehetett ellátni. Az összes bevételt figyelembe véve, az üzemeltetők az idén 20 százalékos visszaeséssel zárják a szezont. Hiába a friss hó, és a remek hóviszonyok, a síterep hamarosan bezár. Az üzemeltetők szerint a lenti pályák túl alacsonyan fekszenek, egy meleg front esetén már nehéz lenne a pályákat karbantartani. A hivatalos szezonzáró ünnepségeket március 14-én tartják, de a síterep erre a szezonra véglegesen csak március 21-én zár be.

Verditz, a környék legkisebb terepe 20 százalékos veszteséggel zárta a szezont. Itt már csak napok vannak hátra a szezonból, hiszen március 14-én, vasárnap járnak utoljára a liftek. Jó hír azonban, hogy a síterep üzemeltetői szerződését 2015-ig meghosszabbították, így jövőre is lehet síelni ezen a síterepen.
KOMMENTEK

Szállástippek
Haus Lavendel
Családias hotel 25 barátságos, vintage stílusban berendezett szobával és apartmanokkal, félpanziós ellátással, Gerlitzen síterepétől 10 km-re, Arnoldstein síterepétől 35 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Im Hochtal
Haus im Hochtal 3 háziállatmentes, szépen berendezett, modern 4 fős apartmant kínál a karintiai Bad Bleibergben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.